Reacties Openingscross Lommel

Zelden leverde  de Belgische openingscross zoveel stof tot discussie. Vooraf en ook na de wedstrijd. Behalve het ”winter wonderlandschap” waren er gelukkig straffe sportieve prestaties om over na te kaarten. We sprokkelden voor jullie enkele reacties.

Ken De Dycker (winnaar in MX1): “Het rijden was heel moeilijk vandaag. Enige vergelijking met een andere wedstrijd was totaal onmogelijk. Dit had ik nog nooit meegemaakt! De hoofdzaak was vooral rechtblijven. Eigenlijk lag het er beter bij tijdens de vrije trainingen, door de verse sneeuw later moest je heel erg uitkijken. In de tweede reeks ging het iets beter. Ik reed rustiger en daardoor ging ik vlotter door de bochten. Veel langer hoefde het ook niet meer te duren. Mijn vingers waren bijna bevroren!”

Na de openingscross kent plots iedereen Jeremy Delincé!

Jeremy Delincé (tweede in MX1): “Dit had ik helemaal niet verwacht! Zeker niet omdat ik nog maar weinig met de motor reed en omdat ik dit jaar mijn debuut maak in de MX1. In de eerste reeks was ik goed weg, ik kon mijn eigen ritme rijden en maakte geen fouten. Na een ronde of vier keek ik om en tot mijn verbazing volgde er niemand!  Jammer dat ik door een foutje in de tweede manche de eindzege verloor. Het was niet evident om hier te rijden, maar zo’n omstandigheden waar je zorgvuldig met het gas moet omspringen, dat ligt me wel. Ik vond het wél fun!” Een langere audio-reactie, in het Frans, vind je hier.

Steve Ramon (vierde in MX1): “Je moest overal ontzettend uitkijken, de organisatie heeft gedaan wat ze kon, maar dit was echt een ijspiste! Ik heb het héél voorzichtig aan gedaan, want het had totaal geen zin om hier risico’s te nemen. Het seizoen is nog lang en dit waren zowat de slechtst mogelijke omstandigheden.”

Triest (#75) en Roelants (#34) hielden het publiek warm met een spectaculair duel in de 2de reeks..

Joël Roelants (winnaar in MX2): Beluister de reactie van “JR” hieronder. [audio:http://nl.motocrossmag.be/audio/roelants0210.mp3]

Nick Triest (tweede in MX2): Beluister de reactie van “Ice Bear” Nick hieronder [audio:http://nl.motocrossmag.be/audio/triest0210.mp3]

Credit foto’s: CDS, Yamaha

Steven

Recent Posts

Guillem Farres naar WK MX2 met Triumph

Monster Energy Triumph Factory Racing kondigde net Guillem Farres aan als vervanger van Mikkel Haarup.…

14 uur ago

ISDE 2024: Frankrijk houdt stand na dag drie, Belgen bevestigen

Na twee dagen op de Santiago-lus, ontwaakten de rijders op dag drie voor een nieuw…

19 uur ago

VIDEO: een tweetakt Suzuki in een aluminium frame

Suzuki is helemaal uit beeld verdwenen in de motorcross. Ze leveren nog wel crossers maar,…

20 uur ago

Stark en Blazusiak mikken op revanche in WK SuperEnduro!

Vorig jaar stak de FIM op het allerlaatste moment nog 'n stokje voor de deelname…

21 uur ago

Brian Gyles langer bij Veidec Miba MX Team

Ook in 2025 zal Brian Gyles uitkomen voor het Veidec Miba MX Team. De 13-jarige…

22 uur ago

MON: Pastoor/van den Berg pakken kampioenschap nationalen klasse

Vorige week zondag vond in Bergharen de voorlaatste wedstrijd plaats in de zijspanklassen. De winst…

23 uur ago