Categories: Enduro

BEC: Goblet klopt Cédric Melotte

Ondanks de regen waren er meer dan 300 rijders langs de inschrijving gepasseerd voor de 27ste enduro van Molignée. De klassieker van MC Molignard beet bovendien de spits af in de BEC (Belgisch Kampioenschap enduro). Bijzonder zware omstandigheden scheidden in Warnant het kaf van het koren zodat de favorieten Jean-François Goblet (Yamaha), Cédric Melotte (GasGas), Kevin Gauniaux (GasGas), Cédric Cremer (KTM) en Michaël Vukcevic (Sherco) meteen voorin te vinden waren.

Goblet domineert

Met de snelste tijd in de 7 spéciales van de dag bleek er geen kruid gewassen tegen Jean-François Goblet. Goblet, die in Warnant debuteerde op de Yamaha, won de wedstrijd met bijna 40 seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger. Ex-crosser Cédric Melotte zorgde voor een verrassing van formaat met een ijzersterke tweede plaats. Melotski maakte de hele dag vooruitgang en bezegelde zijn tweede plaats dankzij een eindspurt waarbij hij in de laatste ronde maar liefst 6 seconden goedmaakte op Kevin Gauniaux.

Melotski zat direct voorin bij zijn tweede enduro ooit!

De officiële KTM-rijder Cédric Cremer mocht als derde mee op het podium na een regelmatige dag, hoewel hij in de laatste spéciale nog in de fout ging. Ook Michaël Vukcevic en zijn nieuwe Sherco 300 4-takt maakten een gretige indruk.

Door een pijnlijke schouder na een val op training zou de eerste wedstrijd altijd een lastige opgave zijn voor Wim Vanderheyden. De sympathieke Hallenaar reed zijn zware Husaberg 570 naar een zesde plaats algemeen en sleepte een tweede plaats in de E3 uit de brand.

De volgende BEC-wedstrijd vindt plaats  op 25 april in Flavion, tussen Dinant en Charleroi

Reacties

Jean-François Goblet  (Yamaha/MX Action) – Winnaar
« De enduro van Warnant is een echte klassierker in België! De spéciales zijn fantastisch en je voelt dat de organisatoren perfect weten wat belangrijk is. Naturlijk ben ik super tevreden met mijn eerste zege op Yamaha. Eigenlijk voelde ik me heel de dag erg op mijn gemak. Ik heb hard gewerkt voor deze eerste race en dat heeft vruchten afgeworpen. Stilaan komt de snelheid terug en ik heb veel vertrouwen voor de rest van het kampioenschap.»

Cédric Melotte (GasGas België) – Tweede
«Na de enduro van Hautrage was dit de tweede enduro uit mijn carrière en het is zeker niet slecht verlopen. Het rijden ging goed, maar we hebben nog niet veel kunnen werken aan de motor. Daar hoop ik verandering in te brengen voor de start van het WK (10 en 11 april in Spanje). Eigenlijk leer ik elke dag bij. Totnogtoe heb ik me geconcentreerd op de technische hellingen. Nu komt er op aan om me ook op de spéciales te concentreren zodat ik mijn tijden naar beneden kan halen. »

Kevin Gauniaux (GasGas België) – Derde
«Iedereen heeft hard gewerkt de afgelopen winter en ik had wel verwacht dat de strijd voor het podium close zou worden. Jean-François (Goblet) was een maatje te groot vandaag, in elke spéciale nam hij behoorlijk wat seconden voorsprong ! Op twee kleine valpartijen na heb ik redelijk goed gereden, zonder al te veel risico’s te nemen. Dit jaar rijd ik met een 300 2-takt en ik denk dat die motor goed past bij mijn rijstijl. Ik voel me er in ieder geval meer op thuis dan op de 250 van vorig jaar. Bij GasGas hebben ze deze winter goed geluisterd en ze hebben voor een motor gezorgd die perfect loopt. Ik denk dat we een heel open kampioenschap gaan zien dit jaar ! »

Cédric Cremer viel net naast het podium in Warnant.

Thierry Klutz – Manager TKO
«De balans na de eerste enduro van het seizoen is heel positief. Hoewel er zeker nog punten vatbaar zijn voor vebetering denk ik dat iedereen tevreden kan terugkijken. Ondanks de regen en de modder waren de piloten massaal van de partij en ze hebben er een prachtige wedstrijd van gemaakt. Onder de tenoren ging het er onmiddellijk hard aan toe. Je merkt dat de rijders veel goesting hebben en dat is veelbelovend voor de rest van de BEC ! »

EINDSTAND BEC – WARNANT

1.Goblet Jean-François – Yamaha ; 2. Melotte Cédric – GasGas ; 3.Gauniaux Kevin – GasGas ; 4.Cremer Cédric – KTM ; 5.Vukcevic Michaël – Sherco ; 6.Vanderheyden Wim – Husaberg ; 7. Martiny Jérôme – GasGas ; 8.Crosset Dany – GasGas ; 9.Verpoorten Roel – HM ; 10.Dermine Arnaud – GasGas ;…

Credit Foto’s: Frédéric David

Steven

Recent Posts

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

37 minuten ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

58 minuten ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

10 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

10 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

14 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

21 uur ago