Categories: JeugdMobile Home Page

Brent Van Doninck geeft het voorbeeld!

Nee, geen klinkende overwinning deze keer voor de jonge Herentalsenaar die dit weekend naar Fürstlich Drehna trok voor de eerste wedstrijd van het Duits kampioenschap. Slechts een vierde plaats. Toch gaf Brent niet minder het goede voorbeeld en sleepte een vierde plaats uit de brand in moeilijke omstandigheden.

In de week vooraf kwetste Brent op training zijn schouder, maar aangezien de dokter groen licht gaf, ging Van Doninck gewoon van start. In de eerste reeks startte hij als zesde, klom op naar de vierde plaats maar ging er dan flink af. Hij kon snel weer verder en finishte vierde. Reeks twee begint beter. De KTM-rijder is wel meteen goed mee in de start en komt al snel aan de leiding. Dan begint zijn motor echter te sputteren. Van Doninck blijft echter pushen hoewel zijn motor niet meer het volledige vermogen geeft. Brent moeten Marten Borchert laten gaan, verrassend genoeg loopt hij naar het einde van de wedstrijd weer in op Borchert. Van Doninck passeert de kopman, tot die een fout maakt en Brent aantikt. Hierdoor crasht de jonge Belg en zo moet hij tevreden zijn met een vierde plaats.

Uiteraard niet het verhoopte resultaat voor Van Doninck, gezien de mechanische pech en zijn schouderblessure is de balans echter positief. Bovendien blijft Van Doninck, ook als het eens minder gaat, iedereen op de hoogte houden met een kort verslag. Qua public relations een pluim op de hoed van Brent en zijn familie! Laat dus van je horen. Foto’s, reacties en verslagen zijn altijd welkom op max@motocrossmag.be We kunnen niet garanderen dat elke reactie geheel of gedeeltelijk wordt gepubliceerd, maar het helpt wel om je te leren kennen. En dat werpt vroeg of laat zeker zijn vruchten af!

Credit foto: Ronnysfoto.nl

Steven

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

2 minuten ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

3 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

9 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

10 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

10 uur ago