Categories: BMBNieuwsSlideshow

Kort genoteerd: Beervelde

– Het stof was gespreksonderwerp nummer een in Beervelde. Op sommige momenten zorgde de overvloedige aanwezigheid ervan voor ronduit gevaarlijke toestanden. Had de organisatie het circuit dan vooraf niet gesproeid?  Circuitontwerper Alain Roels: “We hebben zowel op donderdag als op vrijdag haast constant gesproeid, maar door de droogte van de afgelopen weken maakt dat zelfs dat een druppel op een hete plaat was. Het circuit onder water zetten was een optie geweest, maar met het oog op de weersvoorspellingen voor het weekend, die regenbuien aankondigden, durfden we dat niet aan.  Twee jaar geleden hadden we hier een moeras.”

– Lotto was prominent aanwezig in Beervelde. De Nationale loterij stelde zich niet alleen tevreden met het hangen van spandoeken, maar bracht ook twee  MX-simulatiegames mee naar Beervelde. Iets wat de hele dag door gesmaakt werd door het jonge volkje!

– Maarten Govaert switchte twee weken voor de start van de MX Pro Series terug naar een Honda CRF 450 R. De clubpiloot van MC Scheldeland was het seizoen begonnen op een Suzuki RM-Z 450, maar vond naar eigen zeggen nooit zijn draai op de gele machine.

– Het zat Govaert niet mee tijdens zijn thuisrace in de MX Pro Series. De Wetteraar kwam ten val in het startgewoel van de kwalificatierace en verbrande zijn arm. Bij een crash in de eerste reeks zou hij later een teennagel afscheuren! Na een bezoek aan de Rode Kruis-post  bekeek de tweede reeks van achter de nadarhekken.

– Ook David Cools blesseerde zich in Beervelde, hij raakte met een hand een paaltje en verwonde daarbij zodanig een vinger dat het bovenste vingerkootje geamputeerd moest worden.

“Soepelen Bob” had een goedgevuld weekend

– Drukke tijden voor nationaal MX1 Bob Van Looveren. De Wuustwezelnaar kon pas  tegen de klok van zes naar huis en moest dan nog alles in gereedheid brengen voor de Enduro van Saint-Hubert die zondag op het programma stond.

– Van een rijder was de beeltenis prominent aanwezig naast het circuit:  Dennis Verbruggen. Een aantal supporters van de Kempenaar had een vlag bij waarop een foto van hun Crusty stond. Vreemd genoeg wist deze laatste ons ook de exacte prijs van zo’n custom made vlag te vertellen. Een lepe vorm van zelfpromotie?

Ondanks de enorme mentale steun van zijn fans wist Crusty niet te overtuigen in Beervelde.

– Het Motorsport Future Topsport Vlaanderen team kon beroep doen op de hospitality vrachtwagen van LS Motors-Honda. De motoren van Jens Getteman, Gunther Ghysels en Damon Graulus stonden opgesteld onder de luifel.

– Die andere Motorsport Future rijder, Jeff Cloots, stelde zijn MX1 debuut nog even uit. De Antwerpenaar heeft nog te veel last van opgepompte armen om twee keer een manche van 30 minuten te rijden.

– LS Motors-Honda consultant Marnicq Bervoets moest na afloop spoorslags naar het VT4 hoofdkwartier in Zaventem om daar het TV-verslag van de openingsronde van de MX Pro Series mee van commentaar te voorzien.

Foto credits: CDS

Caroline Quintero

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

2 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

3 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

6 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

13 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

14 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

17 uur ago