Categories: MXGP & EMXSlideshow

Jeffrey Herlings: “Ik reed eigenlijk als een homo!”

Te vroeg, te jong, te zelfverzekerd, te veel druk, blablabla… Jeffrey Herlings gaf de criticasters tijdens de GP van Letland flink lik op stuk. The Bullet won in Kegums al zijn tweede GP van het seizoen. En vooral de pijlsnelle Nederlander heeft lessen getrokken over wat er de voorbije weken verkeerd liep. Lees vooral verder!

Gefeliciteerd met je overwinning in Letland. Het moet geweldig zijn voor je na een aantal moeilijke wedstrijden?
Jeffrey Herlings: “Het ging heel erg goed. Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou zijn na een aantal hele slechte wedstrijden. De laatste weken zijn niet goed geweest maar ik heb de moed niet opgegeven en ben hard blijven werken en dat heeft zich eindelijk terug betaald. Ik voel me erg comfortabel en ik doe volgend weekend in Zweden gewoon weer mijn uiterste best. Ik zie het als een training zoals ik de GP van Letland ook benaderde.”

Starten kan Herlings als de beste. Hij is nooit ver weg van de kopstart.

Wat vond je van Kegums zowel het  circuit als de strijd zagen er heel goed uit?
Jeffrey Herlings: “Ik vind Kegums een hele mooie baan. In de tweede manche was het zwaar maar ook technisch. Ik heb mijn snelheid laten zien en daarnaast heb ik laten zien wat ik kan met een motor en dan is het geweldig om aan de leiding te rijden in zo’n moeilijke wedstrijd. Zowel ik als Steven (Frossard) en Ken (Roczen) we reden alle drie tot op de limiet. Nu wil ik proberen om zo goed mogelijk te blijven!”
Er zijn heel wat gelijkenissen tussen jou en Ken. Steek jij wat van hem op als je achter hem zit?
Jeffrey Herlings: “In de eerste manche passeerde hij mij twee ronden voor het einde. Ik had wat problemen met de achterblijvers en daardoor liep hij gelijk weg. In de tweede manche heeft hij mij helemaal niet gepasseerd en daardoor kon ik niet van hem leren. Hij is een geweldige rijder en ook zijn stijl is erg mooi met de scrubs enz. Hij heeft een goede conditie. Het is mooi om met hem te rijden omdat hij erg goed is en daarnaast ook nog erg jong is”

De voorbije weken vielen de resultaten tegen. Hoe ben je daar mee omgegaan?
Jeffrey Herlings: “Ik weet niet wat er gebeurde. Eigenlijk kon ik het zelf niet geloven. Maar nu is het vertrouwen er weer. Ik heb geleerd om de druk niet op mijzelf leggen zoals ik dat eerder wel deed. Voor Letland had ik als doel vooral om lol te maken. Tot hier toe heb ik wat ups and downs gekend in de GP’s maar de laatste twee wedstrijden waren gewoon slecht. Ik reed eigenlijk als een homo! Ik scoorde weinig punten. Kegums was meer een soort thuis voor mij omdat het zanderig was. Nu wil ik niet teveel verwachtingen kweken omdat ik hiervoor ook teveel verwachtte en daardoor ging het allemaal mis. Ik wil gewoon gaan en de wedstrijd zien zoals een training.”

‘The Bullet’ wil graag nog top-drie halen in de MX2 eindstand.

Naar verluidt wil de Bercy Supercross graag Jeffrey Herling naar Parijs halen?
Jeffrey Herlings: “Ik ben wel geïnteresseerd maar de organisatie heeft mij nog niet gevraagd. Ik wacht nog op een concreet een aanbod. Mij lijkt het wel leuk, ja!”

Als we de geruchten in de wandelgangen mogen geloven gaat de leeftijdslimiet in de VS weer naar beneden. Hierdoor zou het voor jou mogelijk zijn om in 2011 het supercross kampioenschap mee te rijden. Zie je dat zitten?
Jeffrey Herlings: “Dat heb ik ook gehoord ja. Eerst was het vanaf 18 jaar maar nu hoorde ik dat het terug gebracht is naar 16 jaar. Ik ben zeker geïnteresseerd om supercross te rijden. Maar ik moet hier nog over praten met Pit Beirer (noot: o. Als het zeker is dat het vanaf 16 jaar is, ga ik met Pit praten. In principe zou ik dan daar supercross kunnen doen en motocross hier in Europa. Dit is wel mijn thuis en ik wil graag wereldkampioen worden. Op zich past supercross wel mooi in de planning omdat ik anders vakantie heb van september tot mei. Het is beter om 1 of 2 maanden rust te pakken en dan de voorbereiding te starten op supercross. Maar goed, dat is nog toekomstmuziek. Eerst overleggen met KTM en dan zien we wel wat we doen voor volgend jaar.”

Zeker met de GP’s in Lommel en Lierop staan er nog enkele GP’s voor de deur die je op het lijf zijn geschreven?
Jeffrey Herlings: “Nou, ik heb er zin in. Op dit moment sta ik vierde in de tussenstand en maar 25 punten achter de derde. Naar gelang hoe je het bekijkt staan er nog drie of vier zandbanen op het programma. Ik ga er alles aan doen om punten goed te maken op Frossard!”

Ready to Rock! Alleen, is dat niet een beetje warm zo’n cape?

Credit foto’s: CDS

Steven

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

10 minuten ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

5 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

7 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

7 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

16 uur ago