Categories: Slideshow

Jeremy Delincé terug van de partij in Loket

Na zijn GP-debuut in Uddevalla zien we dit weekend ook de Belgische belofte Jeremy Delincé opnieuw in actie. Delincé -die normaal gesproken op een Yamaha YZ450F rijdt in het Zwitserse kampioenschap voor RB Racing- deed het prima in Zweden en wil zich ook in Tsjechië weer tonen op de JM Racing-KTM.

Hoe kijk je terug op de GP van Zweden?
Jeremy Delincé: “Mijn eerste GP is goed verlopen al was de aanpassing van de 450 naar de 250 niet evident! Zeker tijdens de eerste vrije training was het wel even wennen. Naarmate het weekend verder ging, kreeg ik steeds meer het juiste gevoel. In de eerste reeks ging het zeker niet slecht, ik werd 15de. Ook het rijden was wel in orde in de tweede manche, maar ik betaalde de prijs voor een zware week. Ik was ziek geweest en op het einde ging ik fysiek onderuit. Maar in het algemeen was ik wel tevreden.”

Jeremy was op de 450 dé sensatie van de openingscross in Lommel.

Ga je in Loket iets veranderen aan jouw aanpak, met wat je geleerd hebt van Uddevalla?
Jeremy Delincé: “Niet meteen, ik wil mezelf niet te veel druk opleggen. Elke sessie voor een toptijd gaan heeft geen nut. Ik heb wat tijd nodig om in mijn ritme te komen. Nu ken ik de KTM SX250F al wel toch blijft even opletten als je voortdurend van de 450 op de 250 springt! Ik wil gewoon mijn best doen.”

Hoe had je de GP’s op voorhand ingeschat, want voor elke rijder is die stap anders?
Jeremy Delincé: “Vooraf had ik een top-15 als doel gesteld, in de eerste manche was dat ook net gelukt. Het zou leuk zijn om dichter tegen de top-10 te komen, dat zit er ook wel in. Maar in het WK zijn alle rijders sterk en hebben ze voldoende snelheid tot de allerlaatste ronde!”

Met nog twee ronden te gaan sta je tweede in het Open Zwitserse kampioenschap na Gregory Wicht. Vertel eens wat meer over jouw ervaringen in Zwitserland?
Jeremy Delincé: “Alles was natuurlijk nieuw voor mij. De banen zijn heel anders dan ik gewoon was in België. In Zwitserland heb je bijna altijd natuurlijke weide-omlopen, vaak op een helling. Je moet er wel gewoon aan worden. Maar ginder heb je een vrije training, daarna de kwalificaties en dan twee manches. Op die manier heb je wel tijd om het circuit te leren kennen. Het niveau is toch zeker niet te onderschatten ginder. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit seizoen voor het Zwitserse kampioenschap heb gekozen.”

Zit de Zwitserse titel er nog in?
Jeremy Delincé: Op dit moment sta ik 27 punten achter, ik heb twee manches gewonnen, maar ook wat pech gehad. We zijn met drie, vier snelle mannen dus het is niet zo dat het alleen tussen mij en Wicht gaat. Ook Julien Bill doet nu mee. Ik heb onlangs een knieblessure opgelopen die me wat punten hebben gekost. Toch ga ik er nog alles aan doen en dan zien we wel wat het wordt. Ik heb niet alles zelf in handen.”

Credit foto’s: CDS

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

4 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

18 uur ago