Categories: Slideshow

Volg de Keiheuvel live op Radio Mol!

Wie vandaag niet aanwezig kan zijn op de Keiheuvel in Balen kan deze superklassieker uitgebreid volgen via Radio Mol op 105.2 FM. Maar je hoeft zelfs niet in de regio te wonen, gewoon tussen 15u en 18u via deze link de Live radioplayer opzetten. De sportredactie van Radio Mol brengt dan wedstrijdverslagen, nieuws; resultaten en interviews. Kortom een absolute aanrader voor de thuisblijvers! Dankzij haar live-Keiheuvel reportage levert Radio Mol al jaren een meerwaarde in Balen. Meer zelfs er is geen enkel mx-wedstrijd in België die zo ruim wordt verslagen via de radio als de Keihevel dankzij Radio Mol. Radio Mol draait overigens al jaren mee aan de top van het lokale radiolandschap. Volgend jaar vieren de Kempenaars hun 30ste verjaardag en de radio was al vaak de springplank van heel wat nationaal radiotalent.

Wij vroegen presentator Radio-Mol stem Thomas Laenen naar het hoe en waarom van deze drie uniek uurtjes motorcross-radio!

Zowel de internationale sterpiloten (links Ken De Dycker) en rechts (Jonathan Barragan) als…

Hoe zijn jullie er bij gekomen om telkens zo groots uit te pakken op de Keiheuvel?
Thomas Laenen: “
Radio Mol is een lokaal radiostation en ook Balen hoort nog bij ons zendgebied. We zijn trouwens goed thuis op de Keiheuvel want we hebben er nog lang een stranddag gegeven met optredens van bekende artiesten. De Internationale Motorcross van de Keiheuvel is voor Radio Mol al lang een vaste afspraak waar we ook live aanwezig zijn om verslag uit te brengen en interviews te doen. In tegenstelling tot voetbal, basket of andere competities is de Motorcross in Balen éénmalig maar dit is ook echt ons evenement. We hadden ook naar Lommel kunnen gaan dat is echter al de provincie Limburg. Balen is nog in de provincie Antwerpen en dat is toch meer van bij ons. Waarschijnlijk is de MX van de Keiheuvel ook hét topsportevenement hier in de regio!”

Ik kan me voorstellen dat het niet zo eenvoudig is om live radio te maken zonder studio?
Thomas Laenen:
“Nee hoor, werken op locatie vormt voor ons geen probleem. We zijn technisch goed uitgerust met het nodige materiaal om radio te maken vanop locatie. Daar heeft Radio Mol ook serieus in geïnvesteerd. Tegenover in de studio zijn we voor zo’n evenement wel met meer mensen bezig, maar dat is ook net het toffe eraan. Zondag is zowat de hele sportredactie van de partij. Als we op locatie zijn, zien mensen ook wat we doen. Dat we rondlopen in onze Radio-Mol kledij en dat mensen weten dat we er zijn is ook belangrijk voor ons. Radio maken wordt steeds maar duurder, vooral door de stijgende Sabam-rechten (noot: Stemra over de grens). Als handelaars ons zien, gaat er toch weer een belletje rinkelen: Ah tiens, Radio Mol is hier ook weer da’s misschien interessant om te adverteren. Zonder reclame is een vrije radio niet leefbaar.”

Hoe belangrijk zijn de lokale piloten in zo’n wedstrijd?
Thomas Laenen: “Voor een lokale radio is de inbreng van lokale rijders of sterren van vroeger heel belangrijk. We hebben ook altijd extra aandacht voor de rijders uit de streek, de mensen van de organisatie (KMC Mol), of vedetten van vroeger  zoals Joël Smets of Dirk Geukens.”

Ook de lokale helden zoals clubpiloot Jimmy Huysmans (links) en KMC-Mol voorzitter Karel Aerts (rechts) komen aan bod.

Is er iemand die je absoluut wil interviewen dit jaar?
Thomas Laenen:
“Tony Cairoli zou wel leuk zijn, want dat is toch de grote ster op dit moment. Alleen is het nogal lastig dat hij geen Nederlands praat en om dan telkens te vertalen klinkt al gauw omslachtig op de radio en mijn Engels heeft nogal wat hair op!”

Tony heeft wel een Nederlandse vriendin die kan tolken hoor!
Thomas Laenen:
“Perfect, daar zit muziek in!”

Veel succes zondag!
Thomas Laenen: “Bedankt, voor jullie interesse. Achteraf kunnen mensen ook altijd onze foto’s van op de Keiheuvel checken in ons fotoboek.”

Credit foto’s: Radio Mol, Kabouter Trek, CDS,

Steven

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

2 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

7 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

7 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

9 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

9 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

18 uur ago