Categories: Slideshow

Is Nieuw-Zeeland klaar voor Jeff Cloots?!

Weinig motorcrossers zijn zo avontuurlijk aangelegd als Antwerpenaar Jeff Cloots. De 18-jarige Cloots zal dit seizoen de Inters Open in VLM en het BK MX2 bij de BMB combineren. De enthousiaste Racingcenter KTM-piloot zit op dit moment in Nieuw-Zeeland om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Het is eens wat anders dan Spanje of Italië!

Leven als een god in Nieuw-Zeeland. Je seizoen voorbereiden in Nieuw-Zeeland is niet evident, maar het is wel een fantastische ervaring!

Hoe kom je er in godsnaam bij om een maand naar Nieuw-Zeeland te gaan?
Jeff Cloots:
“Begin november had ik weer meegereden in de China MX invitational. Dat verliep heel goed, het was een prettig weerzien met oude vrienden en het is een heel coole wedstrijd. In de tijdstraining was ik derde en in de reeksen werd ik twee keer derde en stond ik op het podium. Daar was ik heel tevreden mee al greep ik net naast de tweede plaats! Iedereen reed daar ook met hetzelfde materiaal; CRF250s van 2009. De mijne was die van Mike Verstraeten van vorig jaar! Hopelijk krijg ik volgend jaar een andere want tegen het einde van de wedstrijd begon de motor toch wat raar te doen. Met die motoren wordt trouwens maar één keer per jaar gereden voor de China MX invitational. De motoren worden in een kot gezet en ze worden er alleen voor die internationale wedstrijd uitgehaald. Het vuil van de vorige keer hing er nog aan! Maar het is telkens een fantastische ervaring, er waren elke dag zo’n 6 à 7.000 toeschouwers en we werden echt onthaald als helden. Zowel ik als Ricky (Nijs) en onze teammanager Joost Janssens, iedereen werd geïnterviewd door de TV. Overal veel fotografen, mensen die om handtekeningen komen vragen… Zo’n week als rockster behandeld worden is wel fijn, maar langer hoeft het toch niet te duren! ”

Jeff, je zou vertellen over Nieuw-Zeeland!
Jeff Cloots:
“Juist! Op twee januari ben ik samen met mijn mechanieker van Racing Center, Kenny Pulinx naar Nieuw-Zeeland vertrokken. We gaan hier net iets meer dan een maand blijven. Uitzonderlijk rijd ik hier niet met een KTM maar met een Yamaha. In China had ik de eigenaar van Maidstone Yamaha, Mike McLeod leren kennen en hij wilde me een kans geven in Nieuw-Zeeland. De bedoeling is om eind deze maand de kleuren van Maidstone Yamaha te verdedigen tijdens de Woodville Motocross, een echte klassieker hier! Dit jaar is het trouwens de 50ste editie.”

Jeff maakte in Nieuw-Zeeland al indruk op training.

Hoe bevalt het leven daar?
Jeff Cloots:
“Uitstekend, het is echt geweldig om hier te zijn ook al klinkt het plaatsje, Wakasaki, waar we zijn niet direct als een wereldstad! Maar het weer is hier schitterend, de natuur is overweldigend mooi, overal waar je ziet heuvels en de mensen zijn super vriendelijk. Zoiets maak je maar één keer in je leven mee. Ook qua training is het hier perfect. Nu snap ik waarom Josh Coppins is teruggegaan naar huis! We verblijven bij Mike thuis en je hebt hier alle mogelijkheden om goed te werken. Ik ben Mr. Big Mac (bijnaam van Mike MxLeod; red) dan ook heel dankbaar.”

Wat verwacht je sportief van die race in Woodville? Na jouw interview op de populaire website Bikesportnz. Com zullen de verwachtingen hoog gespannen zijn!
Jeff Cloots: “Och, daar zit ik niet mee. Het is in ieder geval leuk voor Maidstone Yamaha dat er wat belangstelling is voor een gekke Belg die van de andere kant van de wereld komt voor hun topwedstrijd. Natuurlijk zou het mooi zijn om hier een sterk resultaat neer te zetten. Ik ga hier ook in de MX2 uitkomen met het oog op mijn BK dit seizoen. Eigenlijk is dat ook de meest logische keuze, want ik heb al even niet meer met een 450 gereden omdat ik de laatste tijd altijd met de KTM SX-F 350 heb getraind. Dan ligt een 250 toch meer voor de hand. Ik ben trouwens heel tevreden over zowel de SX-F250 als de SX-F350. De Nieuw-Zeelandse rijders in de MX2 ken ik niet, maar ik ga hen zeker niet onderschatten. Gewoon mijn best doen en genieten van deze ervaring; dat is mijn doel. Als alles naar wens gaat kom ik misschien nog terug voor de eerste wedstrijd van het Nationale kampioenschap in Nieuw-Zeeland in Timaru op 20 februari.”

Bedankt voor het gesprek en veel succes down under, Jeff!
Jeff Cloots: “Graag gedaan!

Credit foto’s: Andy McGechan, BikesportNZ.com

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

4 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

18 uur ago