Keeno en The bullet demonstreren in ONK Halle

Belgen boven tijdens de tweede manche van het ONK in Halle. Tijdens de kwalificaties maakte Ken De Dycker, ook de winnaar in Gemert vorig weekend, zijn intenties bekend. Keeno pakte de pole voor Dennis Verbruggen en Kevin Wouts. Tijdens de manches ging de LS Honda rijder op zijn elan verder. De Dycker had in de eerste manche geen superstart, maar zat al snel aan de leiding en won met bijna 50 seconden voorsprong op Bas Verhoeven. De wederoptredende Marc De Reuver stuurde zijn Van Beers-Yamaha naar de derde plaats voor Manuel Priem.

Marc De Reuver vierde zijn comeback met een vierde plaats.

Keeno deed zijn zegetocht van de eerste reeks na de pauze nog eens dunnetjes over. Ook nu was Verhoeven derde, een puike Herjan Brakke legde door een derde plaats ook een podiumplaats in de eindstand vast. Marvin Van Daele reed een knappe inhaalrace en strandde op een zucht van Brakke als vierde.  Yentel Martens legde beslag op de zesde plaats algemeen, de jonge KTM rijder viel vooral in de eerste manche op met een fraaie comeback. In de ONK tussenstand prijkt Yentel nu op de vierde plaats.

ONK Motorcross- HALLE

Reeks 1: 1. Ken De Dycker, 2.  Bas Verhoeven, 3. Marc De Reuver, 4. Tom Söderstrom, 5. Herjan Brakke, 6. Yentel Martens, 7. Kevin Wouts, 8. Marvin Van Daele, 9. Kristof Salaets, 10. Manuel Priem

Reeks 2:
1. Ken De Dycker (LS Honda Racing), 2.  Bas Verhoeven, 3. Herjan Brakke, 4. Marvin Van Daele, 5. Marc De Reuver, 6. Yentel Martens, 7. Tom Söderstrom, 8. Rickard Sandberg, 9. Dennis Verbruggen, 10. Antti Pyrhonen


Overall MX1: 1. Ken De Dycker 50 ptn, 2. Bas Verhoeven 44, 3. Herjan Brakke 36, 4. Marc De Reuver 36, 5. Tom Söderstrom 32, 6. Marvin Van Daele 31, 7. Yentel Martens 30, 8. Rickard Sandberg 23, 9. Antti Pyrhonen 19, 10. Kristof Salaets 19

ONK tussenstand na 2 ronden: 1. Ken De Dycker 100 ptn, 2. Bas Verhoeven 80, 3. Herjan Brakke 65, 4. Yentel Martens 50, 5. Kristof Salaets 45, 6. Tom Söderstrom 44, 7. Kevin Wouts 43, 7 Kevin Strijbos 40, 8. Marvin Van Daele 40, 9.

WIE ANDERS DAN JEFFREY HERLINGS?!!
Hoewel
hij nog wat hinder ondervond van zijn duim na de flinke val in Gemert was het business as usual voor Jeffrey Herlings. De Red Bull-KTM coureur pakte de pole met 1,3 seconden voorsprong op Glen Coldenhoff, Van Horebeek, Roelants en Kras maakten de top vijf compleet. Van start tot finish ging Herlings aan de kop in de eerste reeks, controlerend kon hij uitrijden en hield zo alsnog bijna 30 seconden over op teammaatje Van Horebeek. Regerend kampioen Joel Roelants wist na ongeveer 15 minuten de derde plaats van Kullas, winnaar in Gemert, over te nemen waarna een spannend gevecht volgde. De Grobbendonkenaar bleek uiteindelijk de meerdere. Coldenhoff werd vijfde, MX2 rookie Brian Bogers werd knap zevende.

Roelants was samen met Kullas het snelst weg tijdens de start van de tweede reeks maar net zoals in de eerste reeks moeten de twee het KTM-fabrieksduo Herlings en Vanhorebeek laten gaan. Deze keer slaat Herlings zo mogelijk nog harder toe en schrijft een schitterende zege op zijn naam. Meer dan 45 seconden na Herlings komt Van Horebeek binnen.Roelants slaagt er wel in om Kullas los te schudden voor de derde stek, maar komt meer dan 3,5 seconden te kort op ‘The Jerre’. Brent Van Doninck rijdt met een 14de plaats naar zijn beste resultaat van de dag terwijl Petrov zijn goede doen bevestigt met twee zesde plaatsen.

Pechvogel van de dag was Kenny Vandueren. De Nestaan-JM Racing rijder verloor tijdens een sprong de controle over zijn motor en belandde daarbij in het publiek. Hierbij raakten diverse toeschouwers gewond. Bij dit ongeval raakte Kenny geblesseerd aan zijn duim waardoor hij moest opgeven, daarnaast was hij door dit ongelukkig ongeval begrijpelijk erg aangeslagen.

Resultaten ONK MX2 Halle

1   Jeffrey Herlings KTM 50 25-25
2   Jeremy van Horebeek KTM 44 22-22
3   Joel Roelants KTM 40 20-20
4   Harri Kullas Yamaha 36 18-18
5   Petar Petrov Yamaha 30 15-15
6   Mike Kras Suzuki 26 13-13
7   Nicolaj Larsen KTM 25 9-16
8   Jordi Tixier KTM 25 11-14
9   Stefan Kjer Olsen Yamaha 21 10-11
10 Pascal Rauchenecker KTM 18 6-12

 

ONK MX2 tussenstand na 2 ronden

1 Jeffrey Herlings NL KTM 91
2 Harri Kullas SF Yamaha 81
3 Jeremy Vanhorebeek B KTM 80
4 Joel Roelants B NESTAAN JMRacing KTM 76
5 Jordi Tixier F NESTAAN JMRacing KTM 62

Alle resultaten op http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=633561

Credit foto’s; ronnyfoto.nl

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

6 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

6 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

10 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

17 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

18 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

21 uur ago