Categories: BMBMobile Home Page

Radson Trophy MX2: Paddock talk

De laatsten der Mohikanen: Twee dapperen traden met een tweetaktmotor aan in de Radson MX2 Trophy: Damon Graulus (met #71 op de openingsfoto) en Dietger Damiaens. Beiden hanteren overigens hetzelfde wapen: een KTM SX 125. Graulus die in eerste instantie in de BK-wedstrijden met een KTM SX-F 250 zou aantreden, koos er toch voor om op de tweetakt blijven te zitten.

 

Wrevel: Bij het V-Mac team dat dit jaar de Beursfoon-Suzuki rijders runt in de Radson Trophy en Lotto Trophy. Nadat men wekenlang tevergeefs de verantwoordelijken van de wedstrijd in Mons telefonisch had proberen te bereiken, lukte dat vorige week in laatste instantie alsnog. Het team wou graag een standplaats op het asfalt van de Route de Wallonie die langsheen het circuit loopt. Eenmaal aangekomen bleek dat geen probleem, maar na een halfuur diende het team alsnog te verkassen naar de parking van de nabijgelegen hippodroom. “Ontvang op zo’n locatie maar eens potentiële sponsors” sakkerde PR-man Michiel Janssens.

Niet gekwalificeerd: Randy Vandecasteele, Jordan Hebette, Michael Dehoux en Nick De Wilde konden zich tijdens de ochtendtraining niet bij de eerste 48 rijders kwalificeren. Het viertal kon niet rekenen op medelijden van koersdirecteur Olivier Rougraff, die het reglement strikt toepaste.

Fout uurschema: Volgens het programmaboekje en het uurschema dat de deelnemers zou de tweede reeks van de Radson Trophy maar over 15 min. + 1 ronde gaan. Consternatie alom bij sommige deelnemers die zelfs de gebruikelijke 20 min . + 1 ronde wat aan de korte kant vinden.

Vertraging: De tweede manche van de Radson Trophy begon met zo’n 20 minuten vertraging vanwege een zware crash bij de Beloften. De Waalse rijder Kevin Van Genechten was zwaar ten val gekomen op de eerste tafelberg van het circuit en diende ter plekke verzorgd te worden.

De Belder: Tom De Belder had dit seizoen aanvankelijk voor de MX1 geopteerd. Maar in Mons startte de Itegemnaar toch op een KTM SX-F 250. De Belder rijdt de Radson Trophy voor de Deurnese KTM-dealer Racing Center.

Gele vlag: De Fransman Arnaud Degoussee kwam aan het eind van de eerste ronde van de tweede manche zwaar ten val bij het opspringen van het startveld. Een achttal rijders, waaronder een aantal routiniers die beter moesten weten, negeerde daarop de gele vlag. De acht werden na de reeks op de jurybus van de BMB ontboden.

Internationaal: De Radson Trophy mag dan voorbehouden zijn aan Belgische rijders, in de praktijk was daar weinig van te merken. Naast de Nederlandse delegatie met Mark Boot, Mike Kras, Paul Spek en Jeffrey Meurs, stonden ook de Zimbabwaan Sean Mitchell, de Portugees Henrique Nogueira en  de Fransman Arnaud Degoussee achter het hek in Mons. Vreemd genoeg prijken deze laatste twee rijders noch op de lijst van de BMB Inters MX2, noch op de lijst van de Nationalen MX2. En wij die dachten dat je een BMB-vergunning diende te hebben om te mogen starten in de Radson Trophy….

Foto Credits: CDS Images

Caroline Quintero

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

4 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

7 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

14 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

15 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

18 uur ago