Categories: BMBSlideshow

Het Kesterheide-gevoel van: Elton Van Craenenbroeck

Als streekrijder is de jaarlijkse hoogdag op de Kesterheide voor Elton Van Craenenbroeck van vitaal belang. Onomwonden stelt de rijder uit het nabij gelegen Sint-Kwintens-Lennik dat de wedstrijd in Kester zelfs het hoogtepunt van zijn motorcrossseizoen is. Ja, ook  voor een rijder uit de middenmoot van de Nationalen MX1 klasse werkt de Kesterheide motiverend.

“Ik trek sinds mijn tienerjaren naar de Kesterheide. Dat moet zo van rond de eerste GP 250 (1995) dateren. Later trok ik er met een paar maten, waaronder David Segers, op uit. We waren daar gewoon niet weg te slagen. We stonden met een tent op de camping, ook al wonen we eigenlijk vlakbij. We wilden gewoon ’s ochtends niet te laat komen. Van de eerste minuut van de vrije training op zaterdag tot de laatste ronde van de laatste manche op zondag stonden we naast het circuit. Natuurlijk dacht ik toen ook wel eens dat het mooi zou zijn om in Kester te rijden. Maar ik reed toen zelf in de MCLB en was daar dan niet zo mee bezig. In 2004 ben ik dan onder impuls van Steve Ramon ook in de BMB beginnen rijden. En toen reed ik dus voor de eerste keer op de Kesterheide. Echt super heb ik er nog nooit gereden. Maar dat neemt niet weg dat ik het veruit het mooiste circuit op de kalender vindt. Na mijn zware rugblessure in 2006 gaat het allemaal wat moeizamer. Vorig jaar stapte ik over naar de Nationalen MX1 en toen liep het op de Kesterheide wat beter. Voor mij is die wedstrijd toch heel belangrijk. Alleen al omdat het zowat de enige wedstrijd is waar m’n ouders nog naar komen kijken. En ik weet dat ik ook m’n zus Deborah, die mij altijd bijstaat op de wedstrijden en me helpt met de onkosten, blij kan maken met een goede prestatie. In de afgelopen weken heb ik daarom een tandje bijgestoken qua training. Zo reed ik in Hélécine telkens twee sessies van 30 minuten. Ik probeer te pieken naar zondag. Om mij te motiveren heeft Tom van Six Star Racing zelfs een bonus uitgeloofd. Als ik twee maal bij de eerste 10 aankom in de reeksen krijg ik een t-shirt van Chad Reed’s  Two Two Motorsport Shift-lijn. Maar makkelijk wordt het alvast niet.”

Foto Credit: Ronnysfoto

Steven

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

1 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

6 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

8 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

8 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

17 uur ago