Categories: Achtergrond

Townley, CLS Kawasaki & Christophe Pourcel…

Volgens een oude volkswijsheid is  het moeilijk om op een rijdende trein te springen. Dat ondervindt ook Ben Townley (Pro Circuit CLS Kwasaki) dit seizoen in het WK Motorcross. De sympathieke Nieuw-Zeelander kende een bijzondere moeilijke voorbereiding met blessures die op een cruciaal moment zijn planning in de war stuurden. In Wuustwezel maakte Ben een veelbelovende rentree, die hij bevestigde tijdens de Franse GP in St-Jean d’Angély.  Maar om op topniveau mee te kunnen moet het goed zitten met het hoofd en de benen. Dat de eigen verwachtingen van een topper à la Townley heel anders zijn dan die van een doorsnee GP-piloot – Townley won vorig jaar een manche tijdens de GP in Glen Helen na een minimale voorbereiding- maakt de zaken er niet eenvoudiger op.

In Agueda verliet de ex-MX2 wereldkampioen de kwalificatierace op zaterdag en gaf verstek voor de races op zondag. In de paddock gonst het dan ook van de geruchten rond BT101; volgens sommige bronnen zou hij dit seizoen niet meer in actie komen en wil het Franse CLS Kawasaki vanaf Zweden Christophe Pourcel in zetten! Pourcel zei pas zijn samenwerking met het MotoConcepts-Yamaha team op en de Fransman heeft goede herinneringen aan Kawa. Wij gingen verhaal halen bij Ben Townley zelf.



Waarom heb je besloten om voorlopig niet meer te rijden?

Ben Townley: Eerst en vooral was het een moeilijke beslissing om voorlopig niet meer te rijden. Maar ik heb voor mezelf aanvaard dat ik noch fysiek, noch mentaal voorlopig in staat ben om op een competitief niveau als dit wedstrijden te rijden. Ik ben het team erg dankbaar om mijn situatie te begrijpen en om me op elke mogelijke manier bij te staan.”

Het duurt langer dan je had gehoopt om terug te komen en het valt je zwaar om geklopt te worden door jongens van wie je zelf vroeger makkelijk won?
Ben Townley:
“Ik kan niet ontkennen dat zoeits je wel bezig houdt. Na de moeilijke tijden die ik de afgelopen maanden doorgemaakt heb is het me duidelijk geworden dat ik op fysiek en mentaal vlak 100% klaar moet zijn. Op dit moment ben ik dat echter niet, ik wil geen risico’s nemen tot ik opnieuw kan rijden zonder twijfels.”

We wensen je veel sterkte toe
Ben Townley: “Bedankt.”

Credit foto’s: S. Guttierez

Steven

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

1 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

6 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

8 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

8 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

17 uur ago