Categories: MXGP & EMXSlideshow

De Red Bull Teka KTM MX1-rijders over Letland

Op het zanderige circuit van Kegums was Antonio Cairoli eens te meer heer en meester in de MX1. De Italiaan won en bouwde zo z’n voorsprong op Clément Desalle verder uit. Na een aantal moeilijke weken was er ook beterschap voor teammaat Max Nagl. Red Bull Teka KTM-teammanager Stefan Everts was dan op zijn beurt ook tevreden.

Antonio Cairoli (1/1):

Het was een geweldig weekend. Elke keer dat ik op de baan was, reed ik vooraan. Het was een geweldig gevoel. Ik word ieder weekend sterker en sterker en mijn snelheid wordt steeds beter. Ik heb genoten van beide manches. Ik leidde vanaf de eerste ronde van de eerste manche, maar Frossard was sterk aan het eind en ik had wat problemen met een gedubbelde rijder maar uiteindelijk was het genoeg om te winnen. Ik had een goede start in de tweede manche en slaagde erin om genoeg voorsprong te krijgen om de wedstrijd te beheersen.

Max Nagl (4/10):

Ik heb meer vertrouwen nu en ik weet dat ik dezelfde snelheid als Tony en de andere jongens aankan, in de eerste heat was ik in staat om bij hen te blijven. Het rijden ging goed en alles gaat veel beter sinds we dingen aan de afstelling veranderden.

Teambaas Stefan Everts:

Dit was een topweekend voor ons. Tony liet zien dat hij helemaal terug is in de strijd om de titel en bouwde een mooie voorsprong in punten uit. Hij beheerst het kampioenschap nu helemaal.. Max deed het ook goed. We hebben een aantal veranderingen aan de afstelling van de 350  aangebracht. Je kon zien dat hij daar veel gelukkiger mee was en dat weerspiegelde ook in zijn rijden.

Foto Credit: KTM Images/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

2 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

6 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

7 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

9 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

9 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

18 uur ago