Categories: MXGP & EMXSlideshow

Moeizame thuis-GP voor De Dycker en Simpson

Bij LS Honda Racing hadden ze zich allicht iets meer voorgesteld van hun thuis-GP. Kopman Ken De Dycker en Shaun Simpson kwamen bij de start van de eerste manche in de problemen en moesten zodoende een inhaalrace rijden. De Dycker hing even in de top-10 maar een val sloeg hem terug tot op de 12e plaats, net achter teamgenoot Simpson.  In de tweede manche leek De Dycker goed op dreef te zijn tot hij de man met de hamer tegenkwam. De zandexpert moest zelfs teammaat Simpson voor zich dulden. De motorproblemen van Rui Goncalves maakten dat beide LS Honda Racing-rijders in laatste instantie nog een plaatsje wonnen. Simpson werd 7e, De Dycker 8e. In de eindstand gaat Simpson De Dycker vooraf op de 9e plaats.

Shaun Simpson: Ik ben best gefrustreerd over vandaag. Op basis van mijn rondetijden had ik hier de snelheid om op zijn minst in de top vijf te draaien! In de eerste manche begon ik goed tot Bobryshev voor me crashte en ik raakte zijn motor. In de tweede manche viel ik met Boog, waardoor ik weer als allerlaatste moest vertrekken. Ik had het gevoel dat ik met een goede start met de snelste jongens had kunnen meestrijden. Ik zal morgen waarschijnlijk wel stijf zijn maar ik hield van de baan en ik ben onder de indruk van mijn conditie. Nochtans heb ik sinds Letland weinig in het zand gereden. Ik hoop dat ik ook volgende week in Tsjechië een glimlach op mijn gezicht kan houden!

Ken De Dycker: “Het was een slechte dag. Ik viel bij de start van de eerste manche en ging nog twee keer tegen de grond. In die laatste crash heb ik mezelf dan nog gekwetst. Daardoor had ik geen goed gevoel,  ik vond het ook moeilijk om me te concentreren voor de tweede race. In het begin was het oké, maar aan het eind heb ik kracht verloren in mijn armen en dat was het dan! De baan was erg zwaar, maar dat was natuurlijk voor iedereen zo. Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg.

Foto Credit: Honda Pro Images

Caroline Quintero

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

10 minuten ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

4 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

5 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

7 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

7 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

16 uur ago