Categories: Slideshow

Hawkstone Park, Marival of Montevarchi?

Een grote internationale race organiseren valt tegenwoordig niet mee! Zeker niet in het begin van het seizoen. Dit weekend staan her en der in Europa zelfs drie grote wedstrijden gepland. Mxmag zet ze voor jou op een rij:

Kan Clément Desalle de lijn van in Valence doortrekken in Hawkstone?

Hawkstone Park in Engeland
– De ‘oudste’ wedstrijd van de drie en nog steeds een heel prestigieuze race. Helaas zijn de tijden dat alle toppers er samen komen al lang voorbij. Staan dit weekend in Hawkstone Park wél aan de start: Clément Desalle, Gautier Paulin, Kevin Strijbos, Arnaud Tonus, Xavier Boog, Marc Dereuver, Jake Nicholls, Shaun Simpson, Elliott Banks Browne, Harri Kullas, Yentel Martens, Stephen Sword, Glenn Coldenhoff, Martin Barr en Petar Petrov. Voor Dereuver (Lanes-Kawasaki) en Strijbos (KTM UK), die dit jaar voor Britse teams rijden, wordt het belangrijk om voor hun nieuwe thuispubliek sterk  voor de dag te komen. Nicolas Aubin (beenblussure) en Tanel Leok (enkel) blijven komend weekend aan de kant.

Joël Roelants rijdt in Marival zijn eerste race op de Kawasaki!

CLS-Monster Energy feest in Marival-Lacapelle
– Vooral voor de Franse rijders wordt Marival-Lacapelle (midi-Pyrenées) de tweede grote afspraak van het seizoen. De Masters MX Internationaal rekent vooral op de aantrekkingskracht van de Pourcel broers en het CLS-Monster Energy-Pro Circuit-Kawasaki team. Zowel Christophe als Sébastien Pourcel en de MX2 teamrijders Joël Roelants en Tommy Searle beginnen er hun seizoen. Overige opvallende namen zijn Ken De Dycker, MX3 wereldkampioen, Julien Bill, Valentin Teillet, Livia Lancelot en Cédric Soubeyras. Verde rook een ruime Belgische delegatie met Marvin Van Daele, Kevin Fors, Kenny Van Dueren, Ludovic Brevers, Julien Van Stippen, Cedric en Julien Lieber, Kevin Wouts, Ludovic Brevers, Kevin Wouts en Robin Bakens

Jeffrey Herlings en het voltallige KTM fabieksteam kiest voor Montevarchi.

Italiaans kampioenschap in Montevarchi
-Sinds enkele jaren zit het Italiaans kampioenschap flink de lift. Daar zit de deelname van verschillende fabrieksteams, een forse prijzenpot en de compacte programmatie (amper vier races nog voor de start van het WK) zeker voor iets tussen. In totaal is er 150.000 euro te verdelen en de winnaar mag 60.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening! Steven Frossard mag vanaf Montevarchi zijn Italiaanse titel verdedigen tegenover Tony Cairoli, David Philippaerts, Davide Guarneri (Italiaans MX1 kampioen 2 jaar geleden), TM fabrieksrijder Anthony Boissiere, Dean Ferris en Herjan Brakke. In de MX2 zijn de ogen vooral gericht op het KTM fabriekstrio: Jeffrey Herlings, Jeremy Van Horebeek en Tixier. Maar ook Charlier, Tonkov, Lupino en drievoudig wereldkampion Alessio Chiodi staan nu zondag aan de start. Voor Nick Triest komt Montevarchi nog net te vroeg. Nick zal wel een aandachtige toeschouwer zijn en reist nadien af naar Sardinië om daar te trainen.

Spaans kampioenschap in Albaida, Valencia

LS Honda Racing rijder Jonathan Barragan zal komend weekend in eigen land van start gaan waar de start van het MXElite Spaanse Kampioenschap plaats vindt. Barragan werd vorig jaar trouwens Spaans MX1 kampioen. Ook DIGA Racing’s José Antonio Butron en Alvaro Lozano zullen richting Albaida afzakken.

Credit foto’s: Kawasaki, Ray Archer, KTM

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

4 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

18 uur ago