MCLB Stekene: Dubbelslag Roy Gijsel!

Derde keer goeie keer! En dus trok de MCLB caravaan vandaag richting Stekene voor de openingstreffer. Met 29 inters aan de startbaar werd vooral uitgekeken naar de nieuwkomers Yerki Janvier, Sven Roeland en – terug van weggeweest- Bram Descamps.

Sterk werk van Roy Gysel in Stekene!

In de eerste reeks was de holeshot voor Jerki Janvier voor Jurgen Wybo, Roy Gysel, Torpijurn Van Hoe en Steve Seronval. Janvier komt na de eerste bocht ten val en is met motorpech uitgeschakeld. Het is Wybo die de leiding neemt en niet meer afstaat, tot in de voorlaaste ronde Wybo tegen de grond gaat! Roy Gysel neemt de leiding over met Torpie in z’n kielzog, Wybo kan evenwel zijn derde plaats nog veilig stellen voor Steve Seronval. Eindstand eerste reeks: Roy Gysel, Torpjurn van Hoe, Wybo.

Tweede reeks dan: Roy Gysel neemt de bende op sleeptouw voor Torpie en Wybo. Seronval komt ten val en is genoodzaakt te beginnen aan een inhaalrace. Na enkele ronden komt een sterke Jerki Janvier opzetten en komt zo stilaan op een vierde plaats. Voor Wybo is dan het beste eraf en moet zich tevreden stellen met een 4de plaats, nadat Jerki ook nog voorbij Torpie gaat. Seronval zien we in de voorlaatste ronde afrijden. Gysel rijdt van start tot einde aan de kop en is ook geenszins nog van plan deze plaats af te staan op een naderende Yerki Janvier!

Eindstand in de tweede manche: Roy Gysel , voor Torpjurn van Hoe en Wybo. Bij de inters mx 2 krijgen we het volgende podium: Kevin Spruyt voor Vande wiele en Cockheyt. Bij de inters B gaan de bloemen naar Ziggy Lanoo voor Bram Descams en Steven De Baere, Voor meer einduitslagen kan je terecht op: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=748877

Tekst: Suz MX
Credit foto’s: Paul Borat, Katty Devos

Steven

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

1 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

2 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

4 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

4 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

13 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

14 uur ago