Categories: MCLBSlideshow

MCLB Oosteeklo: Seronval wint, Brownie kleurt de cross

Jaaaa… de zon was van de partij vandaag! Ook de alom bekende mx Familie D’haemers had er zin in. Ze schotelden ons in Oosteeklo een leuk parcours voor met talrijke springers, een keuze aan obstakels en de piloten maakten er nog meer moois van!

De zon bracht niet enkel een zalig weekend maar ook heel wat toeschouwers op de been. Of beter gezegd al deze combinaties samen zorgden voor een mooi mx weekend. De smaakmaker dit weekend was toch wel niemand minder dan ‘Brownie’, ofwel Niki De Bruyne. Brownie gaf er velen het nakijken en menig mx liefhebber kreeg waar voor zijn geld ook al was de eindwinnaar, Steve Seronval, dan weer geen verrassing.

Als Seronval zijn duivels ontbindt -zoals vandaag- is er niks tegen te beginnen!

Eerste reeks inters: holeshot voor Yerki Janvier gevolgd door Seronval, Jr.Decouter, Sven Roeland en Niki De Bruyne. Enkele grote jongens blijken compleet hun start te hebben gemist. Hierbij o.a. Torpie, Roy Gysel -niet met de KTM door mechanische pech in de training wel op een reserve motor- Wybo en Dult. Deze laatsten bleken  gehinderd  door een valpartij, waarvan Erwin V.Tatenhove het grootste slachtoffer was. Erwin werd dan ook afgevoerd. Na de derde doortocht zagen we toch al heel wat van die grote namen naar voren komen. Zowel Roy Gysel, Torpie als kenny Dult slopen plaats voor plaats dichter  naar voor. Seronval had als vanouds dan al lang het hazenpad gekozen! Achter Steve Rocket Yerki, Jr. Decouter, Roeland en een sterke Brownie die zich in de top 5 heeft genesteld tot groot vermaak  vande toeschouwers.

Na 12 min wedstrijd begon Steve Seronval al enkele piloten te dubbelen. Wel missen we Wybo en Torpie.  Torpjurn kwam ten val aan de bus en verliet de wedstrijd. Seronval komt na 20 min wedstrijd zegevierend over de meet. Yerki Janvier werd tweede voor Gysel, Brownie (tegelijk ook 1ste B rijder), Junior Decouter, Jochem Walckiers, Jorne Tytgat en Yann Meulemeester (achtste). Alle andere piloten zijn op 1 ronde gezet door Steve Rocket!

Niki ‘Brownie’ Debruyne reed zich in de kijker!

Na het vele spektakel in de eerste reeks, maken we ons klaar voor de start van de tweede reeks. Niemand minder dan Steve Seronval komt als eerste door de bocht, voor Janvier, Wybo en jawel alweer die dekselse Brownie. Jr. Decouter mist compleet zijn start, hij reed tegen de baar. Het zat ook Kenny Dult niet mee, hij kwam ten val en begon aan een inhaalrace. Vooraan werd er echter niet gewacht. Daar is Seronval weer de gevlogen vogel! Wybo maakt daarachter jacht op de nummer twee Yerki Janvier, met daarachter Roy Gysel. Iets voorbij halfweg missen we alweer Torpjurn Van Hoe. Seronval rijdt duidelijk z’n eigen wedstrijd met daarachter nog steeds een jagende Wybo die Janvier wil pakken. Daarachter zijn het Gysel, Brownie en Dult die sterk is terug gekomen voor Jr Decouter. Twee ronden van het einde raakte Jurgen Wybo de koorden en kwam onzacht neer. Die afgereden koord vloog in het wiel van Bram Descamps en plots ligt die ook voor onze voeten, Gelukkig voor beiden zonder veel erg, Wybo rijdt af,

Aankomst dus voor Steve Seronva die zijn dag perfect afrondt. Zowel Janvier als Roy Gysel herhalen hun prestatie van de eerste reeks. Roy werd ook de eerste mx 2 rijder. En op de 4de plaats vinden opnieuw Brownie (eerst B-rijder) voor Kenny Dult en Jochem Walkiers. Hierdoor deelde Seronval het podium met Janvier en met de verrassende Jochem Walckiers die 2 maal 6de werd. In de MX2 gaat de winst naar Roy Gysel (3-3) voor Tytgat (7-8) en Yann Meulemeester (8-14)

In de B Open noteren we een welverdiende 1ste plaats voor Brownie (4-4) voor Foucart (11-9) en Ziggy Lannoo (13-13) Alle resultaten Van de MCLB in Oosteeklo vind je hier: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=755611

Tekst: Suz MX
Foto’s: Steffie Pics / Katty Devos

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

7 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

8 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

11 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

18 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

19 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

22 uur ago