Categories: MXGP & EMX

Butron & Diga scoren eerste GP podium!

Vandaag werd de GP van Brazilië gereden op het circuit Beto Carrero. Door de zware regenval van vannacht was het circuit omgetoverd tot een modderpoel en zeer zwaar voor de rijders. Voor Diga Racing rijder José Butron leek dit circuit wel een kolfje naar zijn hand want na een prachtige prestatie behaalde de jonge Spanjaard zijn eerste GP podium in zijn carrière.

Eerste reeks

José kwam in de eerste ronde door op een 11de plaats achter Petrov en voor Kullas. In de tweede ronde won hij een plaatsje toen hij Kullas voorbijging maar dan ging het even fout en José viel terug naar de 12de plaats. In de zesde ronde ronde won José twee plaatsen en reed nu 10de voor Roelants. Deze laatste verwees hem echter terug naar plaats 11 maar even later ging José terug voorbij aan Roelants in de strijd voor de 10de plaats. José slaagde er nog in ook Lupino en Tixier voorbij te gaan en eindigde deze reeks ondanks de moeilijke omstandigheden op een mooie 8ste plaats voor Tixier en achter Nicholls.

Tweede reeks

José nam een prachtstart in de tweede reeks en nam de holeshot voor zijn rekening. Hij reed op de eerste plaats voor Tommy Searle en Charlier. Searle zette meteen de achtervolging in maar de Diga rijder liet zich niet zo maar verschalken. In de derde ronde kwam de Engelsman dan toch langszij en José maakte een klein foutje waar ook Charlier van profiteerde en zo kwam José op de derde plaats terecht voor Jeffrey Herlings. Enkele ronden later was het Charlier die op zijn beurt een foutje maakte en José kon zich terug op de tweede plaats nestelen. Herlings kwam dichterbij en even leek het dat hij José voorbij zou gaan toen deze in de modder bleef steken maar Herlings raakte er niet langs. José vocht om zijn tweede plaats te verdedigen en slaagde erin zijn rondetijden te verbeteren. De Diga Racing rijder kon zijn voorsprong op Herlings vergroten en naar het einde van de wedstrijd kon hij zijn achterstand op Searle verkleinen. José eindigde de race met een prachtige tweede plaats die hem ook meteen de derde plaats op het podium van de dag opleverde. José bewees dit seizoenreeds enkele malen dat hij goed bezig is en met deze podiumplaats wordt het harde werk van de jonge Spanjaard en het Diga Racing Team beloond.

Eindstand GP MX 1, Searle 2, Charlier 3. José Butron
Tussenstand voor het WK: 1, Herlings 2, Searle 3, Van Horebeek 11, José Butron

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

8 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

8 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

11 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

18 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

19 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

22 uur ago