Categories: Mobile Home Page

Top 10 voor De Dycker in modder GP

Door de hevige regenval van zaterdag op zondag werd ’s morgens even gevreesd voor een ingekort programma van de Braziliaanse GP. Zo ver kwam het niet omdat het gelukkig uiteindelijk stopte met regenen. Toch hadden de rijders het in Beto Carrero waar de vijfde ronde van het WK motorcross plaats vond allesbehalve onder de markt. Red Bull-KTM rijder Ken De Dycker kende een teleurstellende GP. Na een 6de en 13de plaats tijdens de manches eindigde Ken negende met hetzelfde aantal punten als Evgeny Bobryshev en Shaun Simpson. In de tussenstand van het WK MX1 prijkt Keeno nu op de vijfde plaats.

Ondanks een sterke vierde tijd in de prekwalificatietraining verliep de kwalificatierace zelf heel wat minder vlot. Samen met landgenoot Kevin Strijbos kwam De Dycker in de eerste bocht ten val. Vanop de voorlaatste plaats kwam Ken schitterend terug en zo wist de KTM fabrieksrijder zich nog als achtste te kwalificeren.

Keeno nog brandschoon, in vergelijking met zondag, tijdens de kwalificaties!

Helaas bleek de valpartij in de start een voorbode voor de wedstrijddag. In de eerste manche ging K9 opnieuw onderuit. De kleverige rode aarde had het spectaculaire circuit van Beto Carrero herschapen in een verraderlijke modderpoel met oneindig veel sporen. Ook al lagen de snelheden een stuk lager dan voorzien en waren de sprongen minder hoog, de meer dan 22.000 fans konden zich wel vermaken met de vele glijpartijen! Ken wist zich na zijn valpartij in de start toch naar voor te werken. De Lubbekenaar bewees zijn kwaliteiten als modderrijder en reed zijn SX-F 450 naar een –gezien de omstandigheden- prima 6de positie. In de tweede manche was De Dycker dramatisch slecht weg. Als laatste stoof hij het veld in. Daarna ging hij nog een keertje in de fout, haast onvermijdelijk gezien de spekgladde staat van het circuit maar de zware motor en de eerste manche begonnen hun tol te eisen. Keeno kwam niet meer in zijn ritme en eindigde als 13de. Meteen de eerste keer dat de regelmatige Belg niet in de top 10 eindigde dit seizoen.

Ken De Dycker:
“Het pretpark waar de GP plaats vond was leuk… De wedstrijd zelf werd een immense afknapper! Ik voelde me goed thuis op het mooie, droge circuit maar ik had wat pech en het werd uiteindelijk een slecht weekend. Bij mijn crash in de kwalificatierace had ik mijn been bezeerd. Dat speelde me op zondag zeker parten. Ik kwam wat kracht te kort en die had je absoluut nodig. Telkens de motor uit de motor halen na een valpartij was ontzettend zwaar. Dat begon in de tweede race letterlijk door te wegen. In de stand van het WK sta ik nu vijfde, de schade valt dus al bij al nog mee.”

Foto’s: Bavo

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

8 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

8 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

11 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

18 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

19 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

22 uur ago