Categories: MXGP & EMXSlideshow

GP Frankrijk: Podiumpraat MX1

Als er een GP was waarvan we verwacht hadden dat Antonio Cairoli het er moeilijk zou krijgen dan was dat tijdens de GP van Frankrijk. Maar niets was minder waar. In de eerste manche domineerde Cairoli al kreeg hij op het laatst nog wel Gautier Paulin achter zich aan. In de tweede manche profiteerde de Red Bull KTM-rijder optimaal van de onderlinge strijd tussen de Franse rijders. Christophe Pourcel was in Saint-Jean d’Angely de beste Fransman. Pourcel kon land- en merkgenoot Paulin van de 2e plaats houden. Beide Kawasaki-rijders flankeerden Cairoli op het podium. Wat de podiumgangers achteraf te zeggen hadden leest u hieronder

Tony Cairoli, Red Bull KTM – GP-winnaar (1-1), WK-leider met 253 ptn.

“Ik ben heel tevreden over m’n weekend. Gisteren was ik niet zo snel en had ik een beetje moeit, maar vandaag liep alles vlot. M’n motorfiets was perfect. Bovendien is het cool om hier in het hol van de leeuw te komen winnen. Nu gaat het naar Portugal, naar het zanderige circuit van Agueda. Ik heb er al vaak GP’s gewonnen en het is zeker een van m’n favoriete circuits en dus kijk ik er naar uit.”

Christophe Pourcel, Monster Energy Kawasaki – tweede (3-2), 2e in WK-stand met 214 ptn

“Dit is niet echt mijn type circuit en dus was het doel om hier op het podium te staan. En dat was ook wat we kregen. We zijn dan ook tevreden al zaten we niet ver van de GP-zege. Het was niet makkelijk want er liggen hier veel losse stenen. Bovendien is de start hier van vitaal belang. In de twee manches heb ik telkens over een losliggend stuk grond gereden. Niettemin kon ik van de zesde naar de tweede plaats terugkomen in de tweede manche en sta ik nu tweede in de WK-stand.”

Gautier Paulin, Kawasaki Racing Team – derde (2-3), 4e in WK-stand met 212 ptn.

“Het is goed om terug op het podium te staan nadat ik er een paar maal naast gegrepen heb. M’n snelheid zat goed op dit circuit. Dat illustreerde zich nog het best met m’n twee snelste rondetijden in de manches. Dankzij m’n Kawasaki kon ik twee keer goed van achter het starthek komen. Maar een akkefietje in de tweede bocht van de 1e manche zorgde ervoor dat ik naar een 10e plaats terug viel en daardoor de winnaar net niet zou kunnen inhalen. In de tweede manche was ik de leider aan het achtervolgen toen m’n voorwiel een kleine steen raakte en wegbrak, net voor een dubbelsprong en de daaropvolgende afdaling. Ik verloor veel tijd omdat ik terug omhoog moest klauteren want m’n motorfiets lag daar en dan nog eens in de verkeerde richting. Ik was dan ook blij om alsnog Desalle en Philippaerts voorbij te gaan en zo als derde te eindigen. Een podiumplaats is altijd mooi meegenomen tijdens je thuis-GP.”

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez

Caroline Quintero

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

54 minuten ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

4 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

9 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

11 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

11 uur ago