Categories: MXGP & EMXSlideshow

MX2 Podiumpraat Saint-Jean d’Angély

Jeffrey Herlings wist in Saint-Jean d’Angély zijn voorsprong op titelrivaal Tommy Searle met twee punten uit te breiden. De Red Bull KTM-rijder won de Franse MX2 GP en blijft zo op titelkoers. Jeremy Van Horebeek verbeet de pijn die z’n geblesseerd enkel met zich meebracht om derde te worden. Hieronder lees je wat de drie besten over de Franse MX2 GP vertelden.

Jeffrey Herlings, Red Bull KTM – GP-winnaar (1-2), WK-leider met 270 ptn.

“Nadat ik de holeshot gepakt had, liep m’n eerste manche vrij makkelijk. In de tweede manche had ik een slechte start en moest ik me vanaf de 10e plaats terug naar de 2e knokken.”

Tommy Searle, Monster Energy Kawasaki – tweede (3-1), tweede in de WK-stand met 248 ptn.

De was waarschijnlijk het best geprepareerde circuit van het seizoen. Maar dat betekende ook dat er minder verschil was tussen de snelste rijders en de rest wat het moeilijker maakte om je een weg naar voor te banen na een slechte start. Nadat ik op zaterdag de kwalificatierace had gewonnen besloten we om het binnenste poortje van het starthek te kiezen. Maar het startveld was platgeduwd waardoor m’n achterwiel wegzakte in de zachte gravel, zodoende was ik bijna als allerlaatste weg. Toen ik op de derde plaats aankwam waren de leiders weg. In de tweede race was ik al vlug tweede en kon ik makkelijk voorbij de leider raken. Ik ging er even goed voor zitten en kon al vlug een kloof slagen.

Jeremy Van Horebeek, Red Bull KTM – derde (2-3), derde in de WK-stand met 188 ptn.

Ik bezeerde m’n enkel in de warm-up en even dacht ik dat dit het einde van m’n seizoen zou betekenen, maar uit de röntgenfoto’s bleek dat m’n ligamenten alleen wat verrokken waren. Zodoende kon ik in de eerste manche van start gaan en ik voelde me zelfs goed maar het ontbrak me aan dat beetje extra om met Jeffrey in de clinch te gaan. In de tweede manche maakte ik in de 2e bocht een foutje waardoor ik naar de vijfde plaats zakte. Toen verdraaide ik opnieuw m’n enkel en moest ik Jeffrey laten voorgaan. Het kampioenschap is nog steeds open. Ik weet dat m’n snelheid goed zit en ik blijf m’n best doen.

Foto: KTM Images/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

2 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

6 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

7 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

9 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

9 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

18 uur ago