Everts niet aangeslagen na moeilijke Zweedse GP

Het machtige Red Bull KTM-fabrieksteam beleefde zondag een moeilijke dag in Uddevalla. Zo viel Jeremy Van Horebeek in de 1e manche uit en verspeelde Jeffrey Herlings tijdens de 2e manche kostbare punten. Maar  de échte klap kwam er in de MX1 waar Tony Cairoli z’n voorsprong van 47 punten op Desalle zag ombuigen in een achterstand van 3 punten.  Na een moeilijke voetbalmatch moet de trainer altijd de vragen beantwoorden. In het motorcross gaat het dan om de teammanager en in dit geval heet die Stefan Everts.

Everts bleef in eerste instantie filosofisch onder de gebeurtenissen van zondag. “Het was een dag waarop alles mis ging. Maar daar tegenover staat dan wel weer dat we de voorbije jaren zoveel goede wedstrijden hebben neergezet dat zoiets vroeg of laat wel moest gebeuren” aldus de Red Bull KTM-teammanager.

Dat men bij KTM niet van plan is om het hoofd te laten hangen hadden we wel verwacht.  “Ik denk dat we nog steeds over een sterk team beschikken. Een team dat zeker terug zal willen vechten” zei een strijdlustige Everts.

Ook de tragedie rond Tony Cairoli die voor het eerst in z’n GP-carrière een dubbel DNF liet optekenen kon Everts niet uit het lood slagen.  “ Tony verspeelde hier vandaag de rode leidersplaat maar we kennen allemaal z’n capaciteiten. Bovendien blijft hij er rustig onder.”

Bovendien ligt de titelstrijd nu opnieuw helemaal open iets waar de fans alleen maar blij om kunnen zijn. “ Het zal het WK MX1 er alleen maar interessanter op maken” voorspelde Everts.

Het puntenverlies van Jeffrey Herlings baarde Everts ook geen zorgen. “We hadden ook pech in de MX2-klasse maar binnen twee weken is er de Letse GP. Het seizoen is lang en ik denk niet dat we nu al iets verloren hebben in de kampioenschappen” besloot Everts.

Foto: KTM Images/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

6 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

6 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

9 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

16 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

17 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

20 uur ago