Categories: MCLBSlideshow

Seronval boven in MCLB Oostkamp

Steve Seronval  was de snelstarter van dienst in beide reeksen. Toch was het David De Merlier die voor de verassing zorgde in de eerste reeks. De  Merlier kwam als tweede door voor Jochem Walckiers en Junior Decouter. Wybo die als vierde was gestart, ging snel voorbij Decouter. Ook Niels Meganck zat goed mee vooraan. Na drie ronden zagen we Wybo doorschuiven naar een tweede stek. Hij werd  gevolgd door De Merlier en Walckiers. Die laatste voelde wel de hete adem van Ricky Nys in zijn nek! Dekeyzer en Lannoo kwamen ten val en werden op achtervolgen aangewezen.

Na amper zes ronden begon Seronval te dubbelen en Lannoo was de eerste die Mister Seronval een ronde aan zijn laars lapte. Meganck kreeg te maken met mechanische pech en verliet de wedstrijd,  Kenny Dult aasde op de vierde plaats van De Merlier. Bram descamps en Walckiers streden zich man voor man de top 10 binnen. Seronval bijgevolg onbedreigd naar de zege, gevolgd door Wybo, Ricky Nys, Kenny Dult, David De Merlier, Walckiers, Decouter en Bram Descamps was de eerste B rijder.

Ook in de tweede reeks was Mister Seronval als snelste weg, voor Decouter, Wybo, Adri Vandersanden, Dult, Nys, Walckiers en Jorne Tytgat. Ricky Nys ging over Dult heen, kreeg gelijk Junior Decouter in het vizier en reed zich naar een derde stek. We kregen heel wat mooie duels te midden in het het pak piloten. Dult moest door mechanische pech de wedstrijd staken. Zowel Bram Descamps alsook MX2 gastrijder Jeroen Nys lieten zich opmerken in de tweede reeks. Vandersanden rondde mooie af als vierde voor Decouter,

Een dominante Seronval won zijn tweede manche van de dag met bijna 7 seconden voorsprong op Wybo. Ricky Nijs, Vandersanden en Decouter sloten de top 5.

In de eindstand gingen de bloemen (uiteraard) naar Seronval. Wybo en Ricky Nijs mochten de tweede en derde trede bezetten op het podium

Inters MX 2: Jeroen Nys voor Jorne Tygat en Yann Demeulenmeester

Inters B open: Bram Descamps voor Olivier Van de Vijver, en Filip Seymortier

Tekst: Suz MX
Foto’s: Hanne

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

8 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

8 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

11 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

18 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

19 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

22 uur ago