Categories: AchtergrondSlideshow

Joël Roelants geen sant in eigen land

Het zal je maar overkomen. Na jaren van complete inzet zowel op training als in de wedstrijden win je je eerste GP. Mooi, maar in je thuisland krijg je er amper aandacht mee.

Het overkwam Joël Roelants die vorige zondag in het Letse Kegums de eerste GP uit z’n carrière won. Maar op het thuisfront bleef het angstvallig stil rond JR. Wie verwacht had dat onze nationale omroep ook maar een seconde TV aan Roelants’ zege zou wijden had het verkeerd voor. In Sportweekend: geen woord over de GP-winst van de Grobbendonkenaar. Later op de avond stond er een samenvatting van de MX1 GP op het programma in Sporza op Canvas. Ook daarin werd er in alle talen over Roelants gezwegen.

RTV – de regionale TV-zender die de Kempen en Mechelen bedient – bleef ook niet stilstaan bij het straffe wapenfeit van de Monster Energy Pro Circuit Kawasaki-rijder. In het zondagavondse ‘Sport op Zondag’ werd Roelants’ GP-zege niet eens vermeld terwijl er wel over de VLM-cross in Retie werd bericht. Tegelijk moeten we zeggen dat RTV de enige Vlaamse regionale zender is die af en toe de wedstrijden van een amateursfederatie in beeld brengt.

Ook op maandagochtend was het in de kranten niet bepaald om naar huis over te schrijven. Gelukkig deden de kranten van de Concentra-groep, Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg, wel hun duit in het zakje. Toch moesten we tandenknarsend constateren dat een  bepaalde populaire krant liever focuste op het feit dat Clément Desalle opnieuw de leiding in het WK MX1 aan Tony Cairoli had moeten afstaan. Met andere woorden: men bericht liever negatief over het Belgische motorcross dan dat men de successen ervan belicht. Of nog anders gezegd men censureert goede resultaten van Belgische sporters buiten het almachtige voetbal en wielrennen. Hopelijk keert deze trend want met de Monster Energy of Nations in Lommel in het verschiet kan de Belgische motorcross alle aandacht gebruiken. Bovendien zou de sport in dit jubileumjaar van de BMB op meer aandacht mogen rekenen in de ‘Algemene media’ zoals kranten en weekbladen. Of dat lukt is een ander paar mouwen…

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez

Caroline Quintero

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

6 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

6 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

9 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

16 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

17 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

20 uur ago