Strijbos teleurgesteld na Russische GP

Na een reeks van drie sterke GP’s zat het tijdens de Russische GP even niet mee voor Kevin Strijbos. De HM Plant KTM-rijder begon goed met een vijfde plaats in de eerste manche maar een moeilijke tweede manche resulteerde pas in een twaalfde plek. Strijbos eindigde toch nog achtste in de GP maar had wellicht meer van dit weekend verwacht. Kevin’s verhaal van de Russische GP lees je hieronder.

In de eerste race maakte ik in de eerste bocht een foutje maar toch kwam ik er nog als vijfde uit. Ik reed goed en kon vanaf het begin vrij goed doorgaan. Pourcel zou echter een kloofje slaan op mij en dat kon ik niet meer overbruggen. Ik reed gewoon te ver achter hem maar kon Bobryshev op afstand houden. Al bij al was ik tevreden met m’n vijfde plaats want naar het einde toe werd ik behoorlijk moe. In de tweede manche had ik nooit een goed gevoel. Vanaf het begin was ik gewoon te traag en kon ik niet op toeren komen. Na een poosje begon het beter te lopen en kon ik naar de negende plaats opklimmen. Ik reed goed tot ik een fout maakte en zwaar crashte. Ik werd twaalfde en dat was dus niet zo goed. Het circuit was erg hobbelig en erg technisch vergeleken met gisteren. Ik vond het een erg moeilijk circuit. Toch was het een goed circuit met een mooie lay-out. Het was dus de moeite waard om naar hier te komen. Vooraf wou ik op het podium staan of toch een top-5 klassering veroveren. Dat gebeurde echter niet en daarom ben ik toch teleurgesteld. Zeker over die tweede manche.

Foto: KTM Images/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

4 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

7 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

12 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

13 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

14 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

14 uur ago