Categories: Mobile Home Page

DIGA Racing Race report GP Loket

José-Antonio Butron nam in de eerste MX2 reeks de holeshot voor zijn rekening en kwam als eerste uit het pak voor Nicholls, Van Horebeek and Herlings.Tijdens de tweede ronde maakte hij een foutje waarvan Herlings en Van Horebeek profiteerden om hem voorbij te gaan. José was nu derde gevolgd door Nicholls. In de vijfde ronde verloor de Diga rijder het gevecht met Nicholls voor de derde plaats. Ondertussen was Searle sterk teruggekomen en verwees José naar de 5de plaats. José bleef gedurende enkele ronden op de 5de plaats hangen maar toen Van Horebeek uitviel won hij terug 1 plaats. Hij werd op de hielen gezeten door Osborne en Teillet. Drie ronden voor het einde slaagde Osborne erin José voorbij te gaan en één ronde later verloor hij ook het duel met Anstie. José eindigde de reeks met een mooie 6de plaats.

Butron werkte in Loket een mooie eerste manche af!

Priit was 24ste na de eerste ronde. In de tweede ronde slaagde hij erin één plaats te winnen maar 2 ronden later maakte hij een fout en viel terug naar plaats 25. Hij bleef vechten en kwam terug naar plaats 23. Hier bleef hij enkele ronden hangen. Priit bleef gefocust om naar voor te komen. Enkele ronden voor het einde zette hij een nieuwe inhaalrace in en kwam terug naar de 20ste plaats. Op het einde van de reeks ging hij Kevin Fors voorbij en legde zijn eindresultaat, een 19de plaats, vast.
Priit eindigde 19de voor Fors en achter Getteman.

Tweede reeks MX2
Geen goede start deze keer voor José die pas als 9de doorkwam na de eerste ronde. In de tweede ronde verloor hij nog twee plaatsen en werd 11de voor Zeni en achter Coldenhoff. José bleef lange tijd op de 11de plaats hangen tot hij in de 12de ronde Coldenhoff voorbij ging. Naar het einde van de wedstrijd geraakt José in de problemen en de twee laatste ronden verloor hij 4 plaatsen. Hij moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 13de plaats.
Priit kwam pas als 31ste door na de eerste ronde. Hij slaagde er niet in het goede ritme te vinden en geraakte al snel in de problemen. In de derde ronde werd Priit tot opgave gedwongen.
In de einduitslag voor de GP eindigt José op een mooie 9de plaats voor Van Horebeek en achter Roelants. Priit was 23ste voor Monticelli en achter Fors.
In de tussenstand voor het WK blijft José 8ste en is Priit 27ste.

Tekst: Nadine Claesen
Foto’s: Bavo Swijgers

Steven

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

13 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

16 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

21 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

21 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

23 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

23 uur ago