Categories: BMBSlideshow

Kort gesprek met Marvin Van Daele

In de BK-stand van de Radson Trophy staat Marvin Van Daele momenteel achtste. De V-Mac Kawasaki rijder werd weliswaar één reeks vierde in Mons maar de Westvlaamse Kempenaar bleef toch een beetje onder de verwachtingen. Al prijkt hij in de Challenger Trophy wel op een verdienstelijke 4de plaats op slechts 24 punten van de tweede Yentel Martens. Met de manche van de Keiheuvel in Balen voelden we Smarry even aan de tand!

Marvin, je woont al een tijdje in Mol waardoor de Keiheuvel echt jouw thuisrace is. Maakt dat de beleving anders?
Marvin Van Daele: “In principe is dit inderdaad mijn thuisrace! Eigenlijk heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met de Keiheuvel. Tot hier toe heb ik nog maar één keer een topresultaat kunnen neerzetten in Balen. Dat jaar was ik vierde geloof ik. De andere jaren heb ik ook wel goed gereden, maar een goed eindresultaat zat er niet in. Altijd was er wel iets; pech, een valpartij… Ik kom er wel graag maar presteren is er ook nog moeilijker dan tijdens andere BK races.”

Er zijn inderdaad heel wat beproevingen in de zandbak van de Keiheuvel. In de eerste plaats fysiek, maar daarnaast wordt ook het materiaal zwaar op de proef gesteld. Er staat behalve een groot bovendien ook een sterk deelnemersveld achter het starthek.
Van Daele
: “Het materiaal speelt zeker een rol. De fabrieks- of topmotoren hebben er extra voordeel omdat het zo’n zware baan is en zoals je zegt zijn er ook veel piloten. Met die verandering van de start dit jaar ben ik heel tevreden. De start vind ik anders toch heel gevaarlijk. Hopelijk helpt die gewijzigde start mij om met meer vertrouwen te vertrekken. Ik zal niet zeggen dat ik me in houd hoor. Maar ik ben wel altijd blij als ik de eerste bocht met heelhuids door ben gekomen! We hebben het vorig jaar met die valpartij met Bobryshev en Desalle nog gezien dat zo’n start niet meer van deze tijd is.”

In juni had je opnieuw te kampen met een heropflakkering van klierkoorts. Hoe gaat het nu met jouw gezondheid?
Van Daele
: “Het gaat terug beter. Gelukkig had twee, drie weken geen wedstrijd. Door te rusten heb ik kunnen herstellen. Het gezinsleven werd ook wat zwaarder nu we er een tweede kindje bij hebben, gecombineerd met het werk en de cross werd het wat te veel. Nu zijn we door het kwaadste door. Ik vrees dat ik voor die oververmoeidheid voor de rest van mijn leven zal moeten opletten.”

Wat is jouw doelstelling voor de laatste helft van het seizoen?
Van Daele:
“Mijn niveau van vorig jaar terug halen. Het loopt op zich wel goed maar niet zoals in 2011. In de eindstand mijn 5de plaats in het BK evenaren en mijn volledig seizoen goedmaken is bijna uitgesloten. Daarvoor hebben we nu al té veel wedstrijden achter de rug. Maar ik wil het seizoen zeker nog glans geven met wat mooie wedstrijden.”

Daarmee wensen we jou veel succes
Van Daele:
Bedankt!

Foto’s: CDS

Steven

Recent Posts

Stap deze zaterdag zelf in het zijspan bij crossteam Barink en vele anderen!

Aanstaande zaterdag is er de mogelijkheid voor jong en oud om eens te ervaren hoe…

8 uur ago

40e verjaardag van de ADAC Supercross Stuttgart: motorcrossgeschiedenis in de Schleyer-Halle

De ADAC Supercross Stuttgart viert zijn 40e editie. Vroeger raceten de rijders op een houten…

10 uur ago

Daan Overveld wint de MON 65cc KW titel

Na heel veel blessureleed heeft Daan Overveld afgelopen weekend feest kunnen vieren. Op het circuit…

11 uur ago

Lacapelle Marival heeft weer voorjaarswedstrijd

Het afgelopen jaar werd er geen voorjaarswedstrijd verreden in Lacapelle Marival. De wedstrijd werd de…

12 uur ago

TM Racing onthult 2025 modellen

TM Racing onthult haar 2025 modellen met een aantal wijzigingen voor alle cilinderinhouden. Deze omvatten…

1 dag ago

Zo kijk je gratis naar de start van het nieuwe WSX-seizoen

Het nog jonge wereldkampioenschap supercross WSX start komend weekend in Vancouver. Ken Roczen verdedigt er…

1 dag ago