Clément Desalle over een moeilijk weekend in Engeland

Clément Desalle beleefde in Matterley Basin het slechtste weekend van z’n GP-campagne. Nog voor de afreis naar Groot-Brittannië kreeg Desalle slecht nieuws te verwerken met een sterfgeval in z’n familie. Eenmaal in Matterley Basin leek het erop dat alles wel los zou lopen. Maar een crash in de kwalificatierace maakt het er alleen maar erger op. Hieronder doet de Rockstar Energy Suzuki-rijder het relaas van een zwaar weekend.

Desalle stak van wal met droevig nieuws, “Op woensdag overleed m’n tante. En dat was zeker niet goed voor m’n mentale ingesteldheid. In de laatste twee maanden heb ik m’n grootvader en m’n tante verloren. Beide waren mensen waarmee ik erg close mee was. Mensen waar ik alles tegen kon zeggen. Maar laten we het toch ook over motorcross hebben.

Op zaterdag  voelde ik me wel goed. Ik beleefde plezier aan dit circuit. Tot ik een klein foutje maakte en te ver sprong op de step-up. Het was een zware crash en ik voelde meteen veel pijn in m’n hand. Een check-up in het medical center wees uit dat er niets gebroken was maar m’n hand moest toch verzorgd worden. Ik had in beide manches een goede start maar dat waren dan ook de enige positieve punten aan dit weekend. Ik voelde me in het begin van de manche telkens goed maar later werd het moeilijk en pijnlijk. Dat was vooral als ik over remputten reed of bij het landen na een sprong. De tweede manche was echt heel moeilijk en aan het einde keek ik elke ronde naar de klok aan de finish in de hoop dat ze sneller zou gaan lopen. Crashen en pijn hebben horen nu eenmaal bij deze sport. Ik heb dan ook m’n best proberen te doen. Ik trek dinsdag naar de kinesist en hopelijk komt alles in orde” aldus de runner-up in de huidige WK-stand.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

29 minuten ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

1 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

3 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

3 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

12 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

13 uur ago