Categories: Slideshow

DIGA Racing Race Report Teutschenthal

Het is druk in Teutschenthal en de Duitsers hebben er tot in de vroege uurtjes een feest van gemaakt. Voor de toeschouwers is het misschien een beetje koud maar de baan ligt er perfect bij voor de wedstrijden. José Butron zal er alles aan doen om zijn team, het Diga Racing Team de achtste plaats te bezorgen in de eindstand van het Wereldkampioenschap MX2. Dit zou voor José, het team, de sponsors een zeer mooie bekroning zijn van het seizoen zeker als we bedenken dat Diga Racing nog maar 2 jaar actief is in het WK MX2.

Warm-up

Tijdens de warm-up vanmorgen werd José 16de voor Cervellin en achter Monticelli.

Eerste reek MX2

Bij de eerste doortocht reed José op een tiende plaats voor Lieber en achter de Fransman Jordan Lacan. In de tweede ronde verloor José twee plaatsen en kwam door op een twaalfde plaats achter Tonus en voor Febvre. Eén ronde later kwam hij terug naar 11 toen Herlings uit de wedstrijd verdween met motorpech. In de vijfde ronde verloor hij een duel met Febvre en kwam de Spanjaard terug op de 12de plaats terecht. Halfweg de wedstrijd kwam José terug naar voor en begon hij een haasje-over spel met kersvers Europees kampioen Tim Gajser. Deze laatste slaagde er eerst in José naar plaats 12 te verwijzen maar met nog drie ronden te gaan ging de Diga rijder Gajser terug voorbij en stelde zijn 11de plaats veilig. José finishte 11de voor Gajser en achter Lupino.

Tweede reeks MX2

José kwam goed weg bij de start van de tweede reeks. Bij de eerste doortocht reed hij op een7de plaats voor Coldenhoff en achter Tonus. In de vijfde ronde liep het even mis voor de Diga rijder en hij viel terug naar de 13de plaats achter Lacan en voor Ivanovs. Halfweg de wedstrijd kon José Lacan voorbij gaan en kwam zo op de twaalfde stek achter Tonkov. Dit zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Een twaalfde plaats voor Lacan en achter Tonkov.In de eindstand voor de GP eindigt José op een 11de plaats voor Lacan en achter Tonkov.

In de eindstand voor het WK behaalt José Butron een prachtige 8ste plaats achter Anstie en voor Coldenhoff. In zijn eerste jaar bij het Diga Racing Team realiseert José Butron dus een prachtige 8ste plaats in het Wereldkampioenschap MX2, een heel mooi resultaat voor de jonge Spaanse rijder, de mekaniekers, Dirk en Arlette Saelen, de sponsors, kortom een mooie bekroning voor de hele Diga Racing familie. En nu op naar volgend seizoen!

Foto’s: Bavo Swijgers

Steven

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

1 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

6 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

8 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

8 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

17 uur ago