Categories: MXGP & EMXSlideshow

Lieber positief over progressie met Rockstar Energy Suzuki Europe-team

Sinds Julien Lieber midden augustus inviel bij het Rockstar Energy Suzuki Europe-team gingen z’n resultaten er sprongsgewijs op vooruit. Dat was ook tijdens de thuis-GP van het team in Teutschenthal zo.

De jonge Lieber was vooral tevreden met de openingsmanche. “M’n eerste manche was heel goed. Ik had een slechte start maar kon Butron en Tonkov voorbij gaan om daarna in een hevig gevecht met Tonus verwikkeld te raken. Het rijden ging goed maar ik was wel gefrustreerd omdat Febvre me op het einde nog voorbij kon raken. Daar was ik niet zo blij mee al was die 8e plaas m’n beste positie van dit seizoen” blikte Lieber terug.

In de tweede manche had ik een vrij gelijkaardige start. Butron ging me in een bocht voorbij met een block-pass die me ten val bracht. Ik probeerde nog terug te komen maar crashte toen opnieuw.  Ik verloor veel tijd en eindigde dan ook buiten de punten” zei de Rockstar Energy Suzuki Europe-rijder over de tweede manche.

Toch eindigde Lieber met een positieve noot. “De afgelopen GP’s zijn geweldig geweest voor mij. De motorfiets is ongelofelijk goed,net als het team overigens. Sinds ik voor het team rijd heb ik een paar van de beste races uit m’n carrière gereden. Ik wil het team nogmaals bedanken voor het goede werk dat ze verricht hebben.

Of Julien Lieber en het Rockstar Energy Suzuki Europe-team ook volgend jaar nog zullen samenwerking is voorlopig nog niet bekend. Al heeft MXM uit goede bron vernomen dat de kans daartoe zeker niet onbestaande is.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer

Steven

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

3 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

8 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

10 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

10 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

19 uur ago