Categories: Internationaal

Greg Aranda met vertrouwen naar Genève!

Publiekslieveling Greg Aranda kwam tijdens de SX van Bercy niet uit de verf zoals hij wilde. Allesbehalve zelfs. Greg zette wel knappe tijden neer tijdens de Superpole, maar een bloeduitstorting in zijn knie speelde hem te veel parten. Pech en fouten deden de rest. Behalve een zege in de herkansing viel er weinig te juichen voor de spectaculaire Fransman.

In Genève wil Aranda nu revanche. Ook daar treedt trouwens een sterk deelnemersveld aan met o.m. Gautier Paulin, Marvin Musquin, Fabien Izoird en Justin Brayton. Ex-Europees SX kampioen Aranda hervond de voorbije week in ieder geval het vertrouwen. “Mijn knie voelt goed aan, ik heb dan ook het gevoel dat ik klaar ben voor de Supercross van Genève. Ondertussen ben ik ook al wat meer gewend aan de Honda. Dat is zeker een pluspunt.”

Contractueel is Greg nog precies één week verbonden aan 2B-Yamaha. Dat hij nu toch al op een CRF450R kan rijden, betekent voor hem echter een wereld van verschil. “Elke motor is anders natuurlijk, maar om in supercross te kunnen rijden zoals ik dat gewoon ben op de Yam was onbegonnen werk. Ik miste vertrouwen. De Honda past gewoon veel beter bij mij. Dat wist ik eigenlijk al van toen ik voor LS Honda Racing de eerste keer had getest. Maar ik ben Hervé Broyer (teammanager van 2B-Yamaha; red) heel erg dankbaar dat ik ondanks mijn contract met 2B toch al op een andere motor mag rijden. Om de sponsors van 2B te respecteren, rijd ik wel nog in hun uitrusting en met hun stickerset. Hoewel we dus nog eigenlijk in een overgangsfase zitten tussen twee teams werk ik wel al samen met Denis Pipelier, die mijn monteur wordt bij LS Honda. Da’s ook al meegenomen met het oog op 2013,” besluit de toekomstige teammaat van Jens Getteman.

Foto’s: CDS

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

4 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

18 uur ago