Categories: MXGP & EMXSlideshow

Joel Roelants bijna terug op de motor !!!

Joel Roelants is volop aan zijn voorbereiding bezig voor het volgende seizoen. Joel komt namelijk uit voor het Monster Energy Yamaha Team in de MX1 klasse. Roelants kende een heel sterk seizoen in de MX2 met GP winst in Letland. Maar jammerlijk genoeg viel Joel uit met een zware blessure. In de GP van Engeland viel hij namelijk zijn heup uit de kom en einde seizoen…

Joel, hoe voel jij je nu en zit je al terug op de motor ?
JR: Heel goed ! Ik heb afgelopen donderdag een fitness test gedaan en mijn niveau was echt goed en dat was blij om te horen. Op het moment zit ik ongeveer aan 65% van mijn sterkte, maar ben volop bezig omdat te verbeteren in de komende weken. Ik heb vooral veel aan mijn bovenlichaam gewerkt omdat dit een belangrijke periode is van het jaar om klaar te zijn voor volgend seizoen. Ik zit nu op een 450 machine en dan heb je de kracht wel nodig. Alle uren die ik er nu in steek belonen mij straks als de wedstrijden terug beginnen. Ik voel goed dat ik een lange tijd ben weggeweest.

Dus gewoon nog wat wachten eer je op de motor zit ?
JR: Jawel, een paar weken nog hé. Op 25 december wil ik terug op de motor zitten heb ik me voor genomen. Tegen die tijd verwacht ik om volledig terug klaar te zijn om weer te kunnen gaan rijden. Op eerste kerstdag zal ik terug op de baan zijn om te gaan trainen.

Wat voor soort dingen ga je nog doen tot die dag ?
JR: Ik heb een kleine fitness ruimte in mijn huis met al de toestellen die ik nodig heb en ben er zoal een vijftal dagen per week in bezig. Elke dag ga ik nog fietsen, mountain biken of wat cyclocrossen. Ik ben dus behoorlijk druk bezig. Het weer is op het moment nog redelijk goed en als het droog blijft kan ik ook wat tijd doorbrengen op mijn pitbike baantje.

Je kijkt er dus naar uit om met de Yamaha op de baan te gaan ?
JR: Absoluut. Ik ben erg benieuwd om eerlijk te zijn. Het was al leuk om deze foto’s te maken en om de teamkleding aan te trekken. Ik moet dus nog even geduld hebben.

Heb je al gesproken met het Monster Energie Yamaha Team over het testen en hoe jij de motor wilt hebben ?
JR: We hebben al plannen gemaakt, maar nog geen diepgaande gesprekken over hoe de motor moet zijn. Ik denk dat ik eerst wat moet rijden en er aan wennen voordat we kunnen beginnen aan de set-up van de motor. Ik kan aan de jongens van Yamaha informatie geven van hoe ik de motor graag zou hebben, maar… pas wanneer ik mijn draai volledig gevonden heb. Dan ga ik pas snelle tijden op de klok kunnen neerzetten. En dan weten we pas of we goed zitten met de set-up van de motor. Aan het einde van de maand ga ik dus terug beginnen rijden en ik denk dat het veel in het zand zal zitten zoals in Duinkerken. Vervolgens is er door het team in de maand januari een maandje hard werken gepland in Sardinië. Ik kijk daar wel erg naar uit.

Tot slot wat zijn uw gedachten over het idee om de MX1 en MX2 samen te voegen in de overzeese wedstrijden en eventueel definitief te maken in 2014 ?
JR: Als je op een MX1 motor zit is het niet zo slecht. Met een goeie start, zal het moeilijk zijn voor de MX2 rijders om je terug te pakken. Als ze je dan wel passeren dan is het om dat ze die dag sneller zijn, maar dat zal niet zoveel gebeuren denk ik. Het idee kan werken met de overzeese wedstrijden voor meer rijders achter het starthek te hebben. Maar voor de andere wedstrijden vind ik het niet zo nodig. Natuurlijk zal het voor ons ook een aanpassing worden.

Foto : Yamaha-racing.com
Tekst : @Kris…

Matthias

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

38 minuten ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

2 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

3 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

3 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

13 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

13 uur ago