Standing Construct KTM trapt seizoen af in Mantova

Met het één maand vroeger vallen van de eerste Grand Prix van het seizoen staan ook de traditionele voorjaarswedstrijden een flink stuk vroeger op de kalender.

Dit weekend vindt de eerste internationale voorjaarswedstrijd van het seizoen plaats in het Italiaanse Mantova. Voor Standing Construct KTM is het tevens de eerste wedstrijd waarin zij zullen aantreden op KTM en dit met de n°9 uit het WK MX2 van vorig jaar Glenn Coldenhoff en het Oostenrijks talent Pascal Rauchenecker.

Deze winter heeft het team er drie test- en trainingsstages opzitten in Spanje maar desondanks het vele testwerk zullen ook de drie voorjaarswedstrijden: Mantova, Hawkstone Park en Valence, in dienst staan van het verder testen en op punt zetten van de motoren. Door de schouderblessure dewelke Coldenhoff opliep gedurende het 2012 seizoen en de operatie met de erbij horende herstelperiode in de voorbije maanden heeft de Nederlandse rijder slechts één maand training achter de rug.

Het team houdt zich er dan ook aan om hem alle tijd te geven om zich rustig voor te bereiden en stelt dan ook geen hoge verwachtingen voor deze eerste wedstrijd. Pascal Rauchenecker is na zijn ernstig nekletsel van halverwege vorig seizoen reeds langere tijd aan het trainen en voor hem wordt deze eerste wedstrijd na een lange inactiviteit een test om te kijken hoe ver hij staat in vergelijk met de concurrentie. Ook hem rest nog meer dan een maand om waar nodig bij te sturen.

De EK- rijder van het team, Damon Graulus, komt niet aan de start in Mantova. Voor hem wordt Hawkstone Park de eerste wedstrijd van het 2013- seizoen.

Standing Construct KTM wil langs deze weg tevens al hun sponsors bedanken: KTM, Acerbis, Stals, Koen Renders, Altimo, Schepers&Co, Timani, Machiavelly, Forma, HJC, Motul, HGS, Volleberg Motorsport, Motomaster, SBS, Pirelli, Twin Air, Renthal, Ariete, Kite, Raptor, Regina, Blackbird, Gregoor Trucks, Miro seat, Starmeal, Allco

(Medegedeeld)

Caroline Quintero

Recent Posts

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

29 minuten ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

2 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

2 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

11 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

12 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

15 uur ago