Categories: MXGP & EMXSlideshow

Desalle verliest WK-leiding in Thaïse GP

Clément Desalle heeft na de GP van Thaïland MX1 de rode leidersplaat aan regerend wereldkampioen Antonio Cairoli moeten laten. De Rockstar Suzuki-rijder eindigde derde in de eindstand van de Thaïse MX1 GP.

In de openingsmanche was Desalle redelijk vertrokken. De Rockstar Energy Suzuki-rijder was terrein aan het goedmaken op Antonio Cairoli toen een scrub op de grote dubbelsprong verkeerd liep. Desalle raakte met z’n voet de buitenkant van een spoor en werd daardoor van de motorfiets geslingerd. Gelukkig  was het een crash zonder veel erg  – al moest z’n borstkas nadien wel gehecht worden vanwege een schram – waarbij Desalle weinig tijd zou verliezen. Toen Evgeny Bobryshev laat in de wedstrijd nog crashte kon Desalle nog een welverdiende 3e plaats veroveren.

Na een redelijke start in de Superfinale kon Desalle aansluiting vinden bij Cairoli. Maar de regerende wereldkampioen wist een gat te slaan en de Rockstar Energy Suzuki-rijder kreeg nadien af te rekenen met Gautier Paulin en Jeffrey Herlings. Nadat Desalle een aanval van Herlings succesvol had afgeslagen probeerde hij tijdens de laatste ronde van een fout van Paulin te profiteren. Maar de Fransman kwam razendsnel terug op het circuit gereden waarbij de beide kemphanen mekaar even raakten. Desalle werd opnieuw derde, een plaats die hij ook op het podium bezette.

Reactie Clément Desalle:

Opnieuw op het podium staan is wel ok. Gelukkig kan ik deze wedstrijd zonder al te veel pijn verlaten. Tijdens het ‘scrubben’ raakte m’n voet de grond. M’n lichaam bewoog niet aan dezelfde snelheid als m’n motorfiets en ik hing er even als Superman bij. Het was echt een zware crash maar niettemin kon ik terug recht krabbelen en de manche uitrijden. Ik had een grote schram waarvoor hechtingen nodig waren maar ik was al tevreden dat ik geen echte blessure had. De medische staf leverde goed werk en het is goed om weten dat het circuit vlak naast zo’n medische instelling ligt. Het circuit zelf was nog iets te ‘vers’ maar ik genoot wel toen er aan het einde van de eerste  en ook de tweede manche  meer lijnen tevoorschijn kwamen.”

Clément Desalle bezet na twee GP’s de tweede plaats in de stand om het WK MX1 op 8 punten van WK-leider Antonio Cairoli.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

6 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

9 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

14 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

14 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

16 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

16 uur ago