Desalle niet tevreden met Zweeds resultaat

Clément Desalle stond in Uddevalla opnieuw op het podium. Maar de Rockstar Energy Suzuki-rijder kon z’n prestatie van vorig jaar – toen hij de GP won en de leiding in het WK MX1 overnam van Antonio Cairoli – echter niet overdoen.

Met twee derde plaatsen verzekerde Desalle zich echter van de derde plaats in de eindstand van de Zweedse MX1 GP. Na afloop was de Waal echter niet helemaal tevreden over zijn GP. “Ik ben niet zo blij met dit resultaat. In de openingsmanche kende ik een moeilijke periode waarin ik niet de juiste rijlijnen kon vinden.  Daardoor maakte ik fouten en het was pas in de laatste 15 minuten dat het rijden beter begon te gaan. Spijtig genoeg verloor ik in een bepaalde bocht veel tijd door toedoen van gedubbelde rijders. Het was dus zeker niet m’n beste manche” deed Desalle z’n relaas van de eerste manche.

Ook wat de tweede manche betreft was de Rockstar Energy Suzuki-rijder niet helemaal tevreden. “Ik had geen geweldige start maar kon me toch vrij vlug naar een vierde plaats opwerken. Daarna reed ik gedurende de hele manche achter Searle aan. Dat was toch wat frustrerend en dus heb ik niet het beste gevoel over de deze GP.  Al m’n werk werd zeker niet beloond. Het is goed om op het podium te staan maar ik wil meer en verwacht beter te doen in de volgende GP” aldus nog Desalle.

Foto:  Suzuki Racing/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

7 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

10 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

15 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

16 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

17 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

17 uur ago