Desalle over zijn Finse GP

Clément Desalle nam tijdens de Finse GP in Hyvinkää het voortouw en ontpopte zich tot beste Belg. De Rockstar Energy Suzuki-rijder bleek echter niet tegen WK-leider Cairoli opgewassen. Bovendien creëerde Desalle in de 2e manche controverse door Tommy Searle van de baan te werken.

Desalle begon sterk aan de Finse GP op de zandbaan van Hyvinkää. De Rockstar Energy Suzuki-rijder won op zaterdagnamiddag de kwalificatierace en kon dus vanuit pole-positie aan de eigenlijke GP beginnen.

Op zondag eindigde Desalle tweede achter Cairoli in de eerste manche.  In de tweede manche was Desalle op jacht naar teamgenoot Kevin Strijbos tot hij een duel aanging met Tommy Searle. Daarbij raakten beide rijders mekaar een aantal malen. De Waal zou na afloop een officiële waarschuwing krijgen van de FIM.  Desalle gaf nadien zelf tekst en uitleg.

Het was goed om de pole-positie te pakken en zo in staat te zijn om je eigen plaats achter het starthek te kunnen kiezen” klonk Desalle tevreden. “M’n starts waren vandaag erg goed en ik pakte zelfs een keer kopstart. Zodoende ben ik daar heel tevreden over. M’n starts gaan er op vooruit en je moet nu eenmaal goed weg zijn om voor een plaatsje in de top-drie te kunnen vechten” vervolgde de Rockstar Energy Suzuki-rijder.

In de tweede manche heb ik hard geknokt met Tommy (Searle) maar dat is nu eenmaal racen. Hij liet zien dat hij me niet voorbij zou laten.  Hij kwam dichterbij en ik wou hem dan laten zien dat ik ook nog daar reed. Ik was van mening dat als hij ‘iets’ wou doen, ik dat ook zou doen. Ze hadden dit circuit gebouwd zoals het is; met slechts een rijlijn. En dus moest je, als je iemand voorbij wou gaan, veel meer risico’s nemen om voorbij de rijder die voor jou reed, te gaan. Bovendien kan je op die manier erg veel tijd verliezen” gaf Desalle zijn interpretatie van het akkefietje met Searle.

Tot slot maakte de Rockstar Energy Suzuki-rijder de eindbalans van de Finse GP op. “Ik heb vandaag m’n best gedaan en ik ben tevreden dat ik weer op het podium sta. Ik ben nu als tweede geëindigd en dat is toch nog een plaatsje beter dan in de vorige GP’s.  Ik hoop dat ik volgende keer weer een trapje hoger op het podium zal staan. Maar ik verwacht wel dat ik de positieve lijn kan doortrekken.”

In de stand van het WK MX1 staat Desalle momenteel derde met 456 punten. Dat is een voorsprong van vijftien punten op Ken De Dycker.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer

Caroline Quintero

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

6 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

9 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

13 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

14 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

16 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

16 uur ago