Categories: Slideshow

Ook d’Ambrosio en Loix op Everts & Friends

Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross- en cyclocrossevenement voor het goede doel.

Naast Kimi Räikkönen, ex-wereldkampioen Formule 1 (2007) en momenteel derde in de WK-tussenstand F1, zullen ook Jérôme d’Ambrosio en Freddy Loix aanwezig zijn in Genk. D’Ambrosio is testrijder bij Lotus en stand-in voor Kimi Räikkönen en Romain Grosjean. Freddy Loix won eind juni voor de 8ste keer de Rally van Ieper. Jérôme d’Ambrosio komt als supporter van Lotus-kopman Raïkkönen naar Genk en zal deelnemen aan de ereronde op het circuit (op de motor). Freddy Loix schreef zich in voor deelname bij de ‘Golden Heroes’.

Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de ‘Everts & Friends Charity Race’ integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: ‘Een Hart voor Limburg’ (Koning Boudewijnstichting, met ‘Kopp Op!’ en G-Team Real FC Berg-Neeroeteren), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), BKO-BLO Oosterlo (vrije kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn) en ’t Weyerke (nursingtehuis voor permanente opvang van verkeersslachtoffers).

Om extra geld in het laatje te brengen worden originele ‘Everts & Friends’ t-shirts en petten verkocht (via o.a. evertsandfriends.be en op de belangrijkste BMB wedstrijden).

Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-sponsorpakket (5 VIP-uitnodigingen + 5 banners of spandoeken langs het circuit) voor bedrijven kost 1.000 euro. Meer info op evertsandfriends.be

Fans die er graag een weekendje van maken, kunnen overnachten in het exclusieve Carbon Hotel in het centrum van Genk. Speciale ‘Everts & Friends’ arrangementen via evertsandfriends.be

Tekst: Joël De Mesmaecker – Everts & Friends

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

1 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

2 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

4 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

4 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

13 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

14 uur ago