Categories: AmateurNieuws

MxWorld–DAM Racing wint de 3-uurs van Axel, VePix.be de 2-uurs.

Na een hele week miserie, regen en typisch herfstweer zag het er niet zo goed uit voor de crossen van dit weekend. Zeker niet voor de 2- en 3-uurs van RES Axel. Ook van vrijdagnacht op zaterdag morgen bleef het onophoudend regenen. Toch hebben de tal van vrijwilligers zich niet laten vangen. Nog voor de hanen kraaide waren zij aan het werk en het circuit lag er perfect bij voor de wedstrijden.

Zodoende kon door het perfecte en harde werk van RES Axel de wedstrijden toch doorgaan! Bij de 2-uurs, een wedstrijd voor 65 en 85cc rijders, stonden er 9 teams aan de start. De 3 musketiers met Bart Klijn, Siemon Bezuijen en Aron van der Veer kwamen het snelste uit de gekende ‘Le Mans’ start. Kort gevolgd door team VePix, die met Jago Geerts, Bo De Clercq en Youri Van T Ende meteen de toren hoge favorieten waren.

Een favorieten rol die nog voor de eerste ronde werd waargemaakt door Jago Geerts, deze nam de koppositie over van Siemon Bezuijen. Vanaf dat moment stond er geen maat meer op het team van fotograaf Frederik Van Eeckhoven. Want zowel TM-piloot Youri Van T Ende als Bo De Clercq zette de trend verder en gaven alles om uiteindelijk met 4 ronden voorsprong te winnen. Op de tweede plaats kregen we dan het team van de 3 musketiers, Siemon Bezuijen, Bart Klijn en Aron van der Veer hielden de eerste helft van de wedstrijd mooi stand tegen Team Vepix en focuste daarna op het behalen van die knappe tweede plaats. De derde plek was er dan voor het ijzersterke duo Avo Tack en Timo Dhanis.

Bij de drie uurs wedstrijd werd er letterlijk continue hard geknald om dan in het laatste halfuur een beslissing te krijgen. Een dubbeltje op z’n kantje tussen het MC Mikkola team en het MXWorld DAM Racing team. Het laatst genoemde team had met het ingaan van het laatste half uur, bijna 90% van de wedstrijd voor z’n rekening genomen en was niet van zin om de leiding nog af te geven. Maar dat was buiten MC Mikkola’s teamkapitein Mark Boot gerekend.

Mark Boot kwam op de piste en reed de ene snelle ronde na de andere en verkleinde de achterstand op het MxWorld Dam team met rassenschrede! De ene ronde gingen er vijf seconden af de andere ronden zelfs tien! Van de voorsprong die er eens was, bleef in geen tijd nog nauwelijks een kleine halve minuut over met nog een klein kwartier te gaan… Mark Boot bleef ronde na ronde sneller gaan dan Ronny Van Hove om uiteindelijk aan de finish, na drie uur, op 6 seconden te finishen. Zo wonnen dus Ronny Van Hove, Dietger Damiaans en Thomas Vermijl voor MxWorld Dam Racing voor MC Mikkola met Mark Boot, Donny Schmidt en Jannick Coemans. Op de derde plek vonden, Jeffrey Dewulf, Maarten Govaert en Kevin Reynaert. Dit was één van de 3 teams van AMC Evergem, in stelling gebracht door Walter Haentjens.

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

5 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

6 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

9 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

16 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

17 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

20 uur ago