Team HRC World Motocross 2014…

In zijn jaarlijkse toespraak heeft Honda president Takanobu Ito vandaag aangekondigd dat Honda verder haar steun geeft in de FIM Motocross World Championship. Dat onlangs omgedoopt is tot Team HRC. Het weerspiegelt meteen ook de toegenomen rol van de fabriek in MXGP categorie. Dit is natuurlijke het resultaat van een toenemende Honda aanwezigheid in de motorcross sport in de afgelopen drie jaar.

Dit is het nieuwste hoofdstuk in een lange en succesvolle geschiedenis in World Motocross, waarin Honda een vloot van 125, 250 en 500 MX wereldtitels behaald heeft. Het is ook een nieuw hoofdstuk voor HRC. Het team behoudt zoals vorig jaar de rijders line-up met Max Nagl en Evgeny Bobryshev aan boord, zij zullen strijden met de Honda CRF450RW machines.

Het HRC World Motocross Team 2014

Roger Harvey, HRC General Manager – MXGP
Het seizoen 2014 is een belangrijke mijlpaal voor Honda in de Motocross World Championship met de steun van Honda Racing Corporation. Honda heeft een lange geschiedenis in Motorcross met de Honda CRF, waaronder meervoudig wereldkampioen 125, 250 en 500 titels gedurende de jaren 1980 en 1990. En na meer en meer steun in de afgelopen drie jaar is de volgende logische stap de volledige aanwezigheid van het HRC Team.

Max Nagl #12

Max Nagl # 12
Mijn vader zei altijd in het verleden dat de grootste stap die u kunt maken en de droom die je kunt hebben is rijden voor het Honda fabrieksteam, want het was altijd de beste – een grote stap voor iedereen. Nu ben ik zo blij om in Team HRC te zitten. Het is echt een droom die uitkomt. Ik kan het verschil met vorig jaar voelen omdat we heel nauw samen met de fabriek en de Japanse ingenieurs hebben samengewerkt en we meer onderdelen gaan te testen. We hebben de motor al een stuk verbeterd. De ervaring en het succes van HRC brengt zo veel bij aan het team. Het staan op het podium voor de president motorsport en aankondiging worden naast renners als Pedrosa en Marquez, dat toont echt het belang van MXGP voor Honda dit seizoen.

Evgeny Bobryshev #777

Evgeny Bobryshev # 777
Vertegenwoordiger zijn van het Team HRC is een grote eer voor mij. Er is zoveel geschiedenis en vele motorcross overwinningen geweest in het verleden en in het recente WK in MotoGP bijvoorbeeld. En nu na een onderbreking is het een geweldig gevoel dat HRC terug is in MXGP en daar een deel van te zijn. Het hele team is zo gefocust op de resultaten van dit jaar en de pre-season tests zijn waren dan ook zeer positief. Rechtstreeks met Honda in Japan betekent dat veranderingen sneller gebeuren en we hebben zelfs meer steun en dat heeft ons reeds geholpen. Dus ik heb een goed gevoel voor dit seizoen. Ik hoop dat we de geschiedenis kunnen herhalen.

Tekst & Foto’s : Honda World Motocross Team

Matthias

Recent Posts

VIDEO: Behind the Gate Episode 18

Je ziet een diepgaande analyse van het wereldkampioenschap MXGP in zijn eindfase met regerend wereldkampioen…

4 minuten ago

Comeback Milko Potisek vertraagd

Strandrace legende Milko Potisek  (Yamaha France Dragontek) zit nog steeds in de hoek waar de…

2 uur ago

Voorlopige 2025 MXGP kalender uit

De FIM en WK motorcross promotor Infront Racing hebben de traditionele eerste versie van de…

22 uur ago

MON: Dagzege Britt van der Werff, titel voor Kaylee van Dam

Afgelopen zondag vond in Bergharen de voorlaatste wedstrijd plaats in de damesklasse. Voor Kaylee van…

22 uur ago

Christian Craig keert terug bij Star Racing-Yamaha

Na twee seizoenen met Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing keert Christian Craig in 2025 terug bij…

22 uur ago

Het Frans zandkampioenschap gaat komend weekend van start

Het alom bekende Championnat de France des Sables staat in de startblokken voor een nieuw…

23 uur ago