Categories: NieuwsSlideshow

Green Flag 2014 #6 – 9 Maart

Dit weekend werden in Nederland en België nog diverse wedstrijden verreden. Zo werd in het Nederlandse Oirschot een manche van het NK Jeugd verreden. In de 85cc grote wielen won onze landgenoot Jago Geerts voor Roan van den Moosdijk en Marcel Conijn. Tallon Verhelst werd knap achttiende en Ian de Sweemer éénendertigste. Alle resultaten van het NK Oirschot.

Ergens anders in Nederland, in Lochem meer bepaald, werd het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK) Zijspannen op gang geschoten. De overwinnaars in Lochem luisterde naar de namen Etienne Bax & Kaspars Stupelis zij bleven in beide reeksen Ben Adriaenssen & Ben van den Bogaart voor. Op de derde podiumtrede vonden we Valentin Giraud & Nicolas Muset. In Lochem werd ook het ONK Quads betwist. Mike van Grinsven won deze voor Joe Maessen en onze landgenoot Davy de Cuyper. De Belgische Kelly Verbraeken werd eerste dame op de elfde plaats. Alle uitslagen uit Lochem kan u hier bekijken.

In het Belgische Wontergem reden de jongens van de MCLB rond. In de Inters MX1/MX3 klasse won Steve Seronval beide manches voor Manuel Priem en Jurgen Wybo. De top vijf werd verder aangevuld door Jeffrey Dewulf en Jordi van de Wiele. Bij de MX2 klasse was het dan weer Torpjurn Van Hoe die de overwinning naar zich toe trok voor Sven Roelandt en Mikael Kaipanen. In de Inters B klasse was de overwinnaar Dennis Van Hul. Alle resultaten van de MCLB wedstrijd in Wontergem kan u hier bekijken.

Van de ene naar de andere amateurfederatie dan maar want in Assenede werden de jongens van de VMCF verwacht. In de Inters A categorie zagen de aanwezigen Marvin Van Daele met de overwinning gaan lopen. De gewezen WK-piloot bleef in de einduitslag Kristof Salaets vooraf en Ghunter Ghysels. De top vijf werd vervolmaakt door Jilani Cambré en Jeremy Coen. Al de resultaten van de VMCF wedstrijd uit Assenede kan u hier nakijken.

De laatste aan de beurt komende amateurfederatie is de VLM, deze trokken met hun aanhang naar de Breugelheide van Lille. In wederom een druk en sterk bezette Inter wedstrijd werd de Inters MX1-MX3 klasse gewonnen door Mike Vanderstraeten. Vanderstraeten won beide reeksen en bleef zo in de totaalstand voormalig MX3 wereldkampioen Sven Breugelmans en Kenny Janssens voor. In de Inter MX2 klasse was de overwinning dan weer voor Tom de Belder die tweemaal als beste MX2 over de finish kwam. In de eindafrekening bleef hij Sven Scheynen en Marco Briers voor. De Inters B werd gewonnen door Kristof Scheynen. Alle resultaten van alle wedstrijden van de VLM vanop de Breugelheide kan u hier zo vinden!


Naar het buitenland dan maar weer, want in het Nieuw-Zeelandse Pukekoh, werd inmiddels al de derde ronde van het Nieuw-Zeelands Motocross kampioenschap verreden. In de MX1 klasse won regerend kampioen Cody Cooper twee van de drie reeksen, een tweede plek in de derde reeks was meteen ook voldoende voor de overal overwinning van de dag. Voor die overal overwinning bleef Cody Cooper (1-1-2), Brad Groombridge (2-5-3) en Billy Mackenzie (3-4-4) voor. In de MX2 klasse won de nog steeds maar 19-jarige Kayne Lamont met drie op drie reeksoverwinningen. Oude bekende Scotty Columb werd zevende in de dag uitslag. Voor volledige resultaten kan u hier even piepen.

In Frankrijk dan weer werd in Sommières de tweede manche voor het Franse kampioenschap betwist. Valentin Teillet was na de eerste manche van Erneé leider in het MX1 kampioenschap. In de MX2 klasse was de koppositie in het kampioenschap weggelegd voor Benoit Paturel. In de MX1 klasse kregen we in Sommières vooral meer van hetzelfde. Valentin Teillet is duidelijk niet slechter teruggekeerd uit z’n Amerika avontuur. De Bud Kawasaki piloot won twee van z’n drie reeksen en met een derde plek in de andere reeks verzekerde hij zich van z’n tweede overal overwinning oprij. In deze dag uitslag bleef hij Sebastien Pourcel vooraf die één reeks won en tweemaal tweede werd, de derde plek was er voor Greg Aranda. In de MX2 klasse had de leider in het kampioenschap Benoit Paturel niet z’n dagje. Hij eindigde ‘slechts’ vierde. In de top drie zagen we op de eerste plek Florent Richier, de tweede plek ging naar Sulivan Jaulin bekend van o.a. de Duitse supercross series. Op de derde plek vonden we knap onze landgenoot Damon Graulus. De Standing Construct piloot eindigde zelfs in de tweede reeks knap tweede na Florent Richier.

Damon Graulus #171 – Foto: elite-motocross.fr

De traditionele superfinale in Sommières werd gewonnen door Sebastien Pourcel. De oudere broer van Christophe won voor Greg Aranda en Valentin Teillet. De eerste MX2 piloot in deze was onze landgenoot Damon Graulus. In de stand voor het kampioenschap houdt Benoit Paturel nog nipt de leiding in de MX2 klasse. Hij heeft nog 6 punten bonus op Standing Construct piloot Damon Graulus. In het MX1 kampioenschap heeft Valentin Teillet op zijn beurt dan weer een bonus van 5 punten op z’n dichtste belager Sebastien Pourcel. Milko Potisek die de derde plaats bezet heeft op zijn beurt al een 27 punten achterstand op Valentin Teillet. Alle resultaten van het Franse Elite kampioenschap kan u hier nalezen.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

2 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

3 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

6 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

13 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

14 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

17 uur ago