Categories: NieuwsSlideshow

Lokale helden aan de start tijdens ONK van Emmen

Op 16 maart begint het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Motocross op het circuit van Emmen. Na 22 jaar begint dit grote kampioenschap eindelijk weer eens in het mooie Drenthe. De organisatie, in handen van Hydrowear MSV Motodrome Emmen, is bijzonder blij met dit evenement waar ook de lokale helden die aan de start zullen komen.

De bekendste rijder is zonder twijfel Rick Folkers (foto) uit Emmer-Compascuum die zeer regelmatig te vinden is op het circuit. Folkers wist in het verleden als diverse Nederlandse titel te pakken. Het seizoen van 2013 viel door een knieblessure in het water. Na een lange revalidatie is hij weer terug op de machine en komt hij uit voor Team Ties Pol Motors-Suzuki. Andere snelle mannen in de sterk bezette MX2-klasse zijn Mike Gijsbertsen (Linde) en debutant Jeffrey van der Vlis (Gasselte). Dan zien we ook meervoudig Nederlands Kampioen Erik Eggens (36) in actie. De geboren Drent (Westerbork) woont niet meer in de provincie maar hij blijft natuurlijk zeer populair.
In de MX1-klasse zien we alleen Sander Bouwmeester uit Ruinen. Net als Van der Vlis promoveert Bouwmeester naar de hoogte niveau in 2014. Dit komt na hun sterke optreden in het NK van 2013 waarin ze beide hoog wisten te eindigen.
De 17-jarige Dani de Vries is een naam om te onthouden. De KTM-rijder werd tijdens de eerste NK keurig vijfde. De uit Roden afkomstige crosser wil voor eigen publiek natuurlijk schitteren. De scholier is misschien wel de grootste Drentse kanshebber op een podiumplek in Emmen.

De trainingen op ‘De Pottendijk’ beginnen om 9uur en het starthek zal om 12uur voor de eerste keer gaan vallen. De entree is slechts 20Euro voor volwassen, kinderen tussen de 12 en 16 jaar betalen en 7,50Euro en kinderen tot 11 jaar zijn gratis!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bram Amsing

Recent Posts

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

36 minuten ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

2 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

2 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

12 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

12 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

15 uur ago