Green Flag 2014 #8 – 30 Maart

Afgelopen weekend werden heel wat meer wedstrijden betwist dan enkel de AMA Supercross in Saint Louis en het Wereldkampioenschap Motocross in Brazilië. Naar goede gewoonte praten we u weer helemaal bij na het weekend!

De Vlaamse amateurfederaties waren weer overal ter lande in actie! Zo streek de VMCF in Genk neer. De rijkgevulde inter klasse zag een dominante Jilani Cambré die met twee reeksoverwinningen de dagoverwinning naar zich toetrok voor Yerki Janvier die goed was voor twee derde plaatsen. Stijn Verstrepen finishte in het dagklassement op een derde plek door z’n vijfde en tweede plek in de reeksen. De volledige resultaten kan u raadplegen op Mylaps.com

Een andere amateurfederatie, de VLM, streek op hun beurt dan weer neer op de legendarische Keiheuvel. Dit prachtig decor zorgde voor een mooie opkomst bij zowel publiek als piloten. In de MX2 zagen we zo gelegenheids VLM’er Andy Truyts de overwinning nemen met een tweede stek en een eerste plaats. Jonathan Banken finishte op zijn beurt dan weer eerste en tweede en was goed voor de tweede plaats in het overal klassement! De top drie werd vervolmaakt door Sven Scheynen die met z’n vierde en derde plek Robin Bakens en Dietger Damiaans wist voor te blijven. In de MX1 klasse ging de overwinning naar Let Jasikonis Arminas. Hij won beide reeksen. In de totaalstand bleef hij Marvin Vandaele voor die ééns derde en tweede wist te finishen in de manches. Wesley Verheyen wist met een tweede en zesde plaats nog knap de derde plek in de totaalstand te claimen. Voor alle resultaten van de VLM op de keiheuvel kan u hier terecht.

Onze vrienden van de MCLB gingen op hun beurt dan weer aan de slag in Velzeke. Naar goede gewoonte werden de Inters MX1-MX3 A gewonnen door Steve Seronval die met twee reeksoverwinningen ging lopen. Manuel Priem (4-2) en Jeffrey Dewulf (3-3) mochten mee het podium op, naast de meester van de MCLB, Steve Seronval! Torpjun van Hoe ging op hun zin beurt dan weer met de overwinning lopen in de MX2 Inters categorie. Hij won beide manches voor Wietse Brackman en Sven Roelandt. Voor alle resultaten omtrent de MCLB in Velzeke kan u hier lezen.

In het Nederlandse Arkel dan weer werd een manche van het NK Jeugd betwist. In de 85cc klasse won de 15 jarige Youri van t’ Ende, die vorig ook nog voor het VePix team de 2uurs cross van Axel won. Door z’n 15 jarige leeftijd is Youri echt niet meer startgerechtigd voor het ONK85. In het NK85cc in Arkel bleef hij echter met z’n tweede en eerste plaats knap Sergi Notario Lopez en Marcel Conijn voor. Onze landgenoot Tallon Verhelst deed het ook meer dan verdienstelijk met z’n negende plaats algemeen! De resultaten van het NK in Arkel kan u ook terugvinden op MyLaps

Ook in Nederland maar dan in Halle werd ook een manche om het ONK Zijspannen betwist. Het duo Jan Hendrickx & Elvijs Mucenieks trokken aan het langste eind met een tweede en eerste plaats. Daarmee bleven ze hun concurrenten Ben Adriaenssen & Ben van den Bogaart en Etienne Bax & Kaspars Stupelis voor. Daniel Willemsen & Hans Tjoink eindigde vierentwintigste en laatste. Vandaag deelde Daniel Willemsen dan ook mee dat de samenwerking tussen hem en Hans Tjoink voorbij is. Naast de Zijspannen waren ook de Quads aan het werk in Halle. Lokale held Mike van Grinsven won beide manches en versloeg zo Joe Maessen en Stefan Schreiber. Onze landgenoot Davy de Cuyper eindigde knap vierde algemeen, Kelly Verbraeken elfde. Alle resultaten kan u hier terugvinden.

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

2 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

9 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

10 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

13 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago