Net geen podium voor Robin Bakens in Mons!

Afgelopen weekend stond Robin Bakens aan de start van de eerste wedstrijd van de Belgian Masters of Motocross. De Yamaha piloot stond aan de start bij de INTERS MX2 klasse en nam het op tegen de beste MX2 rijders van België.

De tijdstrainingen verliepen niet super vlot voor Robin, zelf heeft hij al aangegeven geen man te zijn voor één snelle ronde. Zo kon hij niet echt aanzetten en mocht hij als zevende een plekje zoeken achter het starthek.

De eerste reeks verliep zéér ongelukkig, in de start zat de Waaslander er goed bij maar pech sloeg al snel toe. Na een top-5 start viel er al iemand vlak voor de wielen van het nummer 94. Zo kwam Robin pas als 11e uit het Bois Brûlé. Na kort even te kunnen opschuiven sloeg pech alweer toe. Wederom viel er, tot twee maal toe zelfs, iemand voor de wielen van Robin, een inhaalrace vanaf plaats 31 is begonnen. Ronde na ronde reed de 19e jarige EK250cc piloot op pure frustratie naar voor. Zo knokte hij zichzelf nog tot een negende plaats en hij houd hij zijn podiumkansen in het eindklassement gaaf.

“Ik ga naar huis, pech hebben is één ding, maar dit slaat alles.” Zei Robin Bakens tussen de reeksen. “Elke keer als ik bij iemand in de buurt kwam en een passeer manoeuvre wou inzetten, viel die persoon vlak voor mij. In de bossen kan je dan geen kant op en zat ik er elke keer los op. Maar zo meteen is er reeks twee, iedereen staat dan terug op één lijn en beginnen we allemaal van nul.”

Met die ingesteldheid is Bakens er in gevlogen de tweede reeks. De start was niet uitstekend, maar de comeback des te indrukwekkender. Ronde na ronde haalt hij de tegenstand in en komt hij dichter bij de top-3. Met nog twee ronden te gaan haalt hij ook nog Nederlander Mark Boot in en werd er gesetteld voor de derde plaats. Met een negende en derde plaats beland Robin net naast het podium en houd hij zichzelf in de race voor het kampioenschap.

Dit alles kon Robin Bakens niet bereiken zonder de volgende sponsoren: Steven Braems boor- en betonwerken, Arai Helmets, Leatt protectives, EKS Brand Goggles, Gaerne Boots, BEST products, Putoline motorcycle oils, Yamaha Belgium, Van Hasselt exhausts, TMV, Twin Air, No Limit Graphics, Fietswereld Bijvank, Renthal, Muc-Off, Acerbis, Bakens Yamaha, Pirelli, Spirit suspension.

Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

1 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

2 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

4 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

4 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

13 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

14 uur ago