“Tanks zijn het, die crossers”

Je hoort het wel vaker, een motorcrosser is per definitie een tank. Eentje waar je zo’n hypermoderne raket op moet afvuren vooraleer hij blijft stil liggen. Steven Frossard, Evgeny Bobryshev en Pauls Jonass hebben hun raket wel ontvangen afgelopen weekend in Arco di Trento. Zowel Frossard als Bobryshev gingen er behoorlijk lullig bij liggen maar werden volop geraakt door één van hun collega’s. Pauls Jonass katapuldeerde zichzelf dan weer naar de maan.


Steven Frossard

De fabrieks kawasaki rijder was de eerste van het drietal die tegen de grond ging. In de eerste MXGP reeks van de dag ging Steven al onderuit in de aller eerste ronde. De crash zelf stelde niet veel voor, voorwiel weg en schuiven maar. Wat er daarna gebeurde was een aanzicht waar elke motorcrossfan het benauwd van kreeg. Bij het opstaan en het terugrennen naar de motor vergat Steven in alle haast even achterom te kijken en zag hij niet dat Bobryshev nog het gat wou induiken tussen hem en zijn motor. Zo werd de Fransman vol op het hoofd geraakt en ging het licht uit. Diezelfde avond nog mocht Frossard het ziekenhuis verlaten en kwam het nieuws naar buiten dat hij dit weekend gewoon gaat aanschuiven in Bulgarije! Wat een karakter!

Pauls Jonass
Tijdens de start van de tweede MX2 reeks mocht de Let even voelen hoe het was om te vliegen zonder motor. In de allereerste ronde schoot de Marchetti ktm van onder hem en werd hij weg gekatapulteerd. Als een ware ballerina vond hij een goed evenwicht in de lucht en kon hij, naar motorcross normen, veilig landen. Gelukkig voor hem waren de rijders achter hem ook wakker en ontweken ze hem allemaal.

Evgeny Bobryshev
Rusland boven in het volgende incident. Bobryshev was in duel met landgenoot Jeremy Van Horebeek en moest het beste van zichzelf geven om onze Jerre voor te blijven. Helaas gaf de Honda fabriekspiloot iets te veel gas en schoof hij onderuit. Na wat holderdebolder werk kwam hij tot stilstand tussen een dubbelsprong. Instinctief wou de Rus zichzelf rechtzetten en wegrennen. Dat rechtzetten leidde er jammer genoeg toe dat Van Horebeek niet genoeg hoogte meer had gemaakt om over Bobryshev te springen, zo werd het Yamaha achterwiel even volop in de ribben van Yenya geplant. Nog geen ronde later zat Evgeny terug op de motor en ook hij zal volgende week aan de start verschijnen in Bulgarije. Sterk staaltje Russische hardheid!

Tekst: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven

Recent Posts

Luca Nierychlo sluit zich aan bij KTM Juniors

Een nieuwe naam bij de KTM Juniors want Luca Nierychlo heeft een overeenkomst gesloten met…

15 uur ago

Cat Moto-Bauerschmidt-Husqvarna verlengt twee samenwerkingen

Ook in 2025 zullen Nico Greutmann en Liam Owens voor Cat Moto-Bauerschmidt-Husqvarna blijven uitkomen. Beide…

1 dag ago

Forkner kondigt zijn vertrek aan bij Team Pro Circuit

De geruchten waren er al een tijdje maar nu is het officieel. Austin Forkner verlaat…

1 dag ago

VIDEO: Behind the Gate Episode 20

Aflevering 20 gaat over de 77e editie van "het" motorcrossevenement van het seizoen: De Monster…

1 dag ago

Stap deze zaterdag zelf in het zijspan bij crossteam Barink en vele anderen!

Aanstaande zaterdag is er de mogelijkheid voor jong en oud om eens te ervaren hoe…

2 dagen ago

40e verjaardag van de ADAC Supercross Stuttgart: motorcrossgeschiedenis in de Schleyer-Halle

De ADAC Supercross Stuttgart viert zijn 40e editie. Vroeger raceten de rijders op een houten…

2 dagen ago