Categories: BMBNieuwsSlideshow

Hoe ging het er aan toe in Moerbeke-Waas?

Op een parcours uitgetekend op het platteland van Moerbeke-Waas werd de tweede manche van de ‘Belgian Masters of Motocross’ verreden. In de kwalificatiereeks zagen we meteen een leuk duel tussen Jeremy Van Horebeek en Joel Roelants. Van Horebeek nam de kopstart en speelde daarna met Roelants die dichterbij mocht komen en dan weer iets verder weg moest… In de achtergrond zagen we Kristof Salaets een indrukwekkende wedstrijd afwerken. De man reed lange tijd op een derde plek en werd daarna overhaalt door Kevin Strijbos. Die zo de derde plaats innam.

De eerste manche van de Inters Open werd geopend met een holeshot van Kevin Strijbos die in de start net Jeremy Van Horebeek voor bleef. De Suzuki man bleef de helft van de wedstrijd aan leiding tot de man in vorm, Van Horbeek het genoeg vond. De Yamaha Rinaldi piloot ging toen op en over Kevin Strijbos en reed meteen weg van Jan & alleman. Voor de tweede plaats kregen we nog een kort maar hevig duel tussen Strijbos en Roelants dat in het voordeel van Roelants uitdraaide. Zo kregen we Van Horebeek, Roelants en Strijbos als top drie.

Tweede manche van de Inters Open werd op zijn beurt een ware ‘Van Horebeek’ show. De Yamaha piloot showde vriend en vijand z’n uitmuntende vorm door van de eerste ronde tot de laatste te leiden en de eerste achtervolgers op een grote achterstand te zetten. 24MX Honda piloot, Jens Getteman, die enorm sterk gestart was op een tweede plaats. Zag op zijn beurt eerst Joel Roelants en daarna nog minder gestarte en goed opgerukte Kevin Strijbos voorbij komen om zo op de vierde plaats te finishen. De top vijf werd gecompleteerd door Jeffrey Dewulf.

1. Jeremy Van Horebeek 50 ptn (1-1)
2. Joel Roelants 44 ptn (2-2)
3. Kevin Strijbos 40 ptn (3-3)
4. Jens Getteman (5-4)
5. Jeffrey Dewulf (4-5)

Interview Jeremy Van Horebeek: (Fixed)

Inters MX2

Bij de Inters MX2 was het Wietse Brackman die het commando nam na de start. WackoBracko vond in Moerbeke dan ook een parcours gelijk aan wat hij gewoon is uit de MCLB. De man op de Suzuki hield er een razend snel tempo op na, maar niet snel genoeg om de oprukkende Yentel Martens achter hem te houden. De VMac Kawasaki piloot claimde de leiding na halfweg wedstrijd na een indrukwekkende inhaal wedstrijd. Wietse Brackman verloor ook nog de tweede plaats aan Axel van de Sande.

De start van de tweede manche MX2 Inters verklapte meteen ook de winnaar van de manche. Yentel Martens nam de holeshot en wist daarna de wedstrijd van kop tot staart aan de leiding te rijden. Gelukkig werd na hem iets meer strijd geleverd. Zo werd de als tweede gestarte Wietse Brackman eerst door Cedric Grobben en dan door Robin Konings en Sven Scheynen voorbij gegaan. Cedric Grobben verzekerde zich van de tweede plaats. Konings en Scheynen op hun beurt bikkelde in de laatste ronde nog even om de derde plaats die uiteindelijk naar Sven Scheynen ging.

1. Yentel Martens 50 ptn (1-1)
2. Sven Scheynen 36 ptn (5-3)
3. Wietse Brackman 36 ptn (3-5)
4. Axel van de Sande 34 ptn
5. Cedric Grobben 33 ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik Van Eeckhoven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

6 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

7 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

10 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

17 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

18 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

21 uur ago