24MX Honda compleet voor Britse GP!

Voor de 8ste ronde van het FIM MXGP Wereldkampioenschap trekt 24MX Honda naar Matterley Basin, in het zuiden van Engeland. Xavier Boog mikt er op zijn eerste top vijf van het seizoen nadat hij zesde werd in de vorige GP. Voor Jérémy Delincé, die begint aan zijn invalbeurt voor de gekwetste Jens Getteman, wordt Matterly Basin zijn eerste wedstrijd op de Honda CRF450R.

Het circuit van Matterley Basin is zowel bij rijders als het publiek erg geliefd. De populaire omloop in Winchester is snel, vloeiend en heeft veel niveauverschillen. Ook het gigantische, natuurlijke bekken waar de baan werd ingepland, zorgt voor een indrukwekkend decor. Xavier Boog begint aan de Britse GP met zeven top-10 noteringen in de laatste acht reeksen. Vloeiend en regelmatig, zoals we dat van hem gewend zijn, zet de ervaren Fransman ook qua snelheid elke Grote Prijs een stapje vooruit. Xavier pakte tijdens de eerste reeks in Talevera de la Reina de kopstart en haalde er zijn beste niveau van het seizoen. Tijdens zijn laatste bezoek aan Winchester, in 2012, reed Boog trouwens naar een knappe vijfde plek.

Regerend Zwitsers kampioen Jérémy Delincé reed nog nooit eerder in Matterly Basin maar de 23-jarige Belg kijkt wel uit naar zijn MXGP debuut. De snelle, vloeiende baan zou Jérémy alvast moeten liggen. Hoewel de weersverwachtingen voor het Britse GP weekend regen voorspellen, lijkt dat de 24MX Honda rijders niet te deren. Boog voelt zich perfect in zijn sas in de modder en zijn nieuwe teammaat Delincé verbaasde twee jaar geleden vriend en vijand door in het erg natte Kester de eerste reeks van de Belgian Masters of Motocross te winnen.

Xavier Boog: “Het was leuk om een weekend vrij te hebben, maar ik heb wel veel gereden sinds Spanje. Ik heb het gevoel dat het steeds iets beter gaat, en ook mijn snelheid komt terug. Nu moeten we natuurlijk nog bevestigen tijdens de races. Wat mij betreft is Matterley Basin altijd één van de hoogtepunten van het seizoen. De omloop is fantastisch, en hij is er altijd uitstekend klaargemaakt. Ook de sfeer is in Matterley Basin heel speciaal. Britse MX-fans zijn heel vurig en luid, ze willen zich gewoon amuseren. Ik heb er dus zeker zin in!”

Jérémy Delincé: “De voorbije dagen waren erg druk! We hadden nog heel wat praktische dingetjes te regelen, maar ook wat betreft de motor hebben we niet stilgezeten. Ik heb een paar keer met de Honda kunnen trainen waardoor ik mijn ideale positie op de motor heb gevonden en we hebben een goede basisafstelling voor de vering. Mijn eerste indruk van de CRF450R is die van een heel krachtige motor, met een heel bruikbare vermogenscurve die toch gemakkelijk is om mee te rijden. Tot nog toe valt de motor 100% mee! Hierdoor kunnen we ook iets rustiger aan het GP-weekend beginnen. Ik voel me goed maar de concurrentie in de MXGP is heel straf, daarom willen we het stap voor stap aanpakken. Al zal ik wel alles geven natuurlijk! We zien dan wel waar ik uit kom.”

Beste 24MX Honda (voordien LS Honda) resultaten in de Britse GP
2013: /
2012: 15de met Jonathan Barragan in MX1
2011: 14de met Shaun Simpson in MX1
2010: Geen Britse GP
2009: 3de met Clément Desalle in MX1
, 13de met Dennis Verbruggen in MX2
2008: 17de met Wyatt Avis in MX2

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

6 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

9 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

13 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

14 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

16 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

16 uur ago