Categories: JeugdNieuws

Wesly Smolders, nieuwkomer op het Internationale gebeuren!

Naar aanloop van het Junior WK 9 & 10 augustus aanstaande in het Belgische Lierneux wordt de jeugd goed gevolgd. De EK wedstrijden krijgen de nodige aandacht op de Nederlandstalige motorcross websites en de sociale media staat er vol van. Onlangs nog werd de Belgische selectie al bekend gemaakt voor het junior WK. In deze lijst zie je bij de 85cc reserves Wesley Smolders staan. Wesly is een 12 jarige jongen afkomstig uit Tongeren.

Wesly is in tegenstelling tot de meeste crossers begonnen op een quadje, echter wel al op zeer jonge leeftijd. Als een 3,5 jarige zat hij met zijn vierwieler door de tuin te crossen en de gashendel open te draaien. Op een leeftijd van 5 jaar werd er besloten om te beginnen met een 50cc crosser. Op de 65cc had Wesly een goede snelheid te pakken, zo werd hij bij de vbm en de fam kampioen op de 65cc motor. Nu eens op de 85cc gestapt is het na het behalen van de umc titel tijd om hogerop te gaan. Onlangs is de Limburger begonnen met het rijden van internationale wedstrijd zoals de EK’s en is het de bedoeling om in de vrije EK weekenden te werken aan cruciale punten. Als reserve op de junior WK lijst vindt hij het tevens erg belangrijk om zich klaar te stomen voor het weekend van 9 & 10 augustus, in een sport als motorcross kan er ten slotte veel gebeuren.

Dat er in motorcross veel kan gebeuren heeft Wesly helaas aan der lijve ondervonden. Vlak voor de winter brak Smolders zijn been tijdens de Harry Everts trainingsstage, hierdoor liep hij al een achterstand op. En afgelopen weekend nog, tijdens het EK in Denemarken ging hij er hard vanaf en loopte hij een buikspier letsel op. Daardoor kan Smolders het EK in Varsseveld (voor de Belgen hun thuiswedstrijd) niet mee doen, in Tsjechië is hij er echter wel terug bij. Toch ziet het schema er nog strak uit en zal er zonder accidenten een super fitte Wesly klaar staan om in te vallen tijdens het junior WK.

Wesly Smolders: “Het EK rijden is echt super! Ik wil kunnen wat de toppers kunnen en op welke manier kan ik dat beter leren dan er tussen te rijden? Komt daar nog eens bij dat ik ook nieuwe circuits leer kennen. Mijn droom is om mezelf tot het uiterste te drijven en een leuke internationale carrière opbouwen in de motorcross. En wie weet treed ik wel in de voetsporen van Stefan Everts, al zal dat erg moeilijk zijn ;-). In ieder geval, alles wat ik tot nu toe al bereikt heb kon ik niet zonder al mijn sponsors, dus bedankt Cardiolife om mij fit te houden, de baas van mijn vader om begrip te tonen, dam racing voor de ondersteuning en bedankt aan alle vrienden en familie!”

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

17 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

20 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

1 dag ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

1 dag ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

1 dag ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

1 dag ago