Categories: MXGP & EMXSlideshow

Podiumreacties St-Jean d’Angély

Het werd in St Jean d’Angély opnieuw een Belgisch feestje in de MXGP klasse. Clement Desalle pushte Antonio Cairoli tot tweemaal toe in de fout en kon hierdoor de GP winnen, ook Jeremy van Horebeek profiteerde en mocht als tweede op het podium. Hieronder kan je zien wat zij ervan dachten

Clement Desalle:  Het is altijd super om de GP te winnen. Ik wist dat de start belangrijk zou zijn dus ik heb me daarop echt gefocussed. Ik probeerde in beide manches zo dicht mogelijk bij Tony te blijven. Ik wist dat het op een omloop als deze moeilijk zou zijn om hem te passeren dus mijn opzet was om hem zoveel mogelijk onder druk te zetten om uiteindelijk hem in de fout te dwingen, en dat is twee maal gelukt. Ik probeer voor mijn eigen elk seizoen te verbeteren en wat ik vandaag gedaan heb deed ik ervoor niet, en daar ben ik tevreden over. In de tweede manche was het wel gevaarlijk om de grote downhill jump te doen door de vele sporen. Ik snap niet dat ze daar niks aan gedaan hebben en ik hoop dat ze hieraan gehoor geven om het voor ons als rijders iets veiliger te maken. Ik ben momenteel in een goeie vorm en voel me zowel mentaal als fysiek heel goed. Ik hoop dit niveau nog even aan te kunnen houden. Ik wil ook graag deze overwinning opdragen aan mijn grootvader, die gisteren twee jaar geleden gestorven is. Het leven is soms hard maar hij is nog altijd bij mij in mijn gedachten.

Jeremy van Horebeek: Deze GP is opnieuw goed verlopen voor mij. Ik had een slechte start in de eerste manche en heb uiteindelijk de derde plaats gewoon verzekerd want Tony en Clement waren reeds te ver weg. In de tweede manche was ik beter weg en heb ik tegen mezelf gezegd dat ik moest proberen druk te blijven zetten want passeren is moeilijk op deze omloop en je kan makkelijker iemand in de fout dwingen als je druk zet. Dit was ongetwijfeld één van mijn betere wedstrijden in de MX1 klasse, dus ik ben tevreden. Ik kan Clement ook bijstaan in zijn standpunt over de landing van de grote jump. We hebben wel de keuze om niet te springen maar daar ligt dan het grote dilemma. Ofwel ga je voor de overwinning of je kiest om veilig thuis te komen. Ik wil graag beiden dus ik hoop dat ze naar ons luisteren.

Antonio Cairoli: Het ging eigenlijk vrij goed. Ik heb me de voorbije weken bijna niet op de wedstrijden kunnen concentreren door de omstandigheden. Op een omloop als deze met moeilijke condities liet zich dit merken. De omloop was zoals we al zeiden op momenten gevaarlijk en het is zo moeilijk om iets speciaals te kunnen doen om het verschil te maken. Iedereen rijdt dezelfde lijn en je kan moeilijk een verschil maken. Maar al bij al verliep het goed. De valpartijen waren volledig mijn fout. De eerste zeker, bij de tweede moest ik van lijn veranderen door een gedubbelde rijder en slipte weg. Maar ik heb me niet bezeerd en kijk al uit naar de volgende GP’s. Zeker in Maggiora wil ik iets laten zien. Ik krijg nu al berichtjes van fans voor deze wedstrijd dus het wordt speciaal en ik wil beter doen dan vorig jaar.

Foto: Bavo Swijgers

Emil

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

1 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

2 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

5 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

12 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

13 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

16 uur ago