Categories: MXGP & EMXSlideshow

Rui Goncalves is nog niet klaar om de MXGP te verlaten !

De Portugees Rui Goncalves geeft aan dat hij nog steeds over de snelheid en fysieke conditie beschikt om met de besten te kunnen meestrijden in de MXGP klasse. Hij hoopt dan ook spoedig een nieuwe deal voor volgend jaar bekend te kunnen maken. De voormalige MX2 vice-wereldkampioen reed de voorbije jaren steeds op fabrieksmotoren zoals bij Red Bull KTM en Honda Martin, maar kreeg dit jaar bij het Britse Bike it Yamaha Cosworth ondanks grote inzet af te rekenen met een team waarbij de meerderheid van de ontwikkeling bijna volledig naar de MX2 motor ging.

Goncalves, die komend weekend opnieuw zal uitkomen voor Portugal op de MXON in Letland als één van de langst meedraaiende rijders op de startlijst, behaalde dit jaar 9 top-10 noteringen van de 34 reeksen in totaal. Rui kwam pas laat in de winter tot een overeenkomst bij het team en werd gedurende het seizoen geplaagd door ziekte en enkele kleine blessures.
‘ Dit is echt geen goed seizoen, zeker geen hoogtepunt in mijn carrière… Maar ik heb veel bijgeleerd’ was de reactie van de ervaren Goncalves na afloop van de laatste GP in Mexico.

RG: ” We hebben niet dezelfde ontwikkelingsmogelijkheden als de fabrieksteams hier, dus het was vooral ikzelf en mijn mekanieker die deden wat we konden. Ik zou graag Yamaha bedanken voor hun steun. De basis van de motor is heel goed en het was leuk om de settings te zoeken die het beste bij mij passen. ”

Door zijn lange GP-carrière, die begin 2000 van start ging, heeft Goncalves jaren ervaring, waarbij hij gerenommeerd is als fijne rijder die de motor goed aanvoelt en kan afstellen. Hij is er zelf van overtuigd dat dit nog niet het einde van zijn carrière in de MXGP klasse is. ‘ Het is ongelofelijk! Ik ben nu 29 en doe dit nu al 13 jaar. Toen ik klein was besefte ik dat ik heel hard aan het werken was aan mijn techniek en dat ik waarschijnlijk op een dag de motivatie om nog verder te gaan zou verliezen. Maar integendeel krijg ik meer en meer energie om iedereen te laten zien dat ik er nog ben, naarmate ik ouder aan het worden ben. Ik ben niet oud en ook niet jong maar ik heb 13 jaar ervaring achter de rug. Ik kijk alvast steevast uit naar 2015!

Goncalves wordt momenteel volgens de geruchten gelinkt aan het Italiaanse Ricci team, die volgend jaar met Husqvarna motoren aan de start zouden komen.  Mogelijks wordt van Rui verwacht dat hij financieel zelf ook bijdraagt. Bike it Yamaha Cosworth daarentegen zullen zich naar alle waarschijnlijkheid puur op het MX2 kampioenschap focussen.

Tekst: Adam Wheeler / www.ontrackoffroad.com
F
oto’s: CDS

Emil

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

7 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

10 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

15 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

15 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

17 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

17 uur ago