Paulin praat over zijn overstap naar Team HRC

Bij elke vorm van motorsport is er wel ergens een groot geheim te vinden en in de MXGP is dat niet anders. Het was zeker geen geheim dat Evgeny Bobryshev het gezelschap kreeg van de Motocross of Nations 2014 ster Gauthier Paulin bij de EICMA Honda presentatie deze week. De Fransman verhuisd dus naar het Factory Honda World Motocross team. Dit gerucht deed al in de maand mei al de ronde, maar zowel de fabrikant als ook de rijder bevestigde dit nieuws nog niet. Tot Paulin voor het eerst kwam poseren in de HRC outfit in Milaan.

Terwijl de paddock geabsorbeerd was door “komt hij of komt hij niet” saga van Ryan Villopoto afgelopen zomer. Waren de meeste waarnemers vergeten dat de AMA kampioen nu wel heel wat mogelijkheden kreeg bij Kawasaki door het vertrek van Paulin. Die besliste de KX450F te verlaten na drie seizoenen en terug te keren naar het merk waar hij als tiener in 2007 begon. De langverwachte bevestiging van Paulin werd dan ook nog eens vergezeld met de aankondiging van AMA en FIM World Champion Jean-Michel Bayle die de rol van Sporting Manager zal krijgen.”Het is geweldig om hier te zijn en ook voor de sport om deel uit te maken van deze geweldige presentatie,”zei Paulin na de ceremonie voor de pers samen met de MotoGP,trail en de Rally HRC teams. “Eindelijk kon ik het communiceren. Veel mensen wisten het al… maar nu is het officieel en ik ben echt blij om dit shirt te mogen dragen.”

“Ik ben terug bij de mensen die me als eerste het vertrouwen gaven en een motor om zo toch door te kunnen breken,”zegt hij. “De motor en de ondersteuning komt direct van HRC nu en dat was het totaal pakket wat ik wilde hebben. Het team is wel een beetje anders dan in het verleden toen ik hier was, maar veel van de mensen zijn nog steeds het zelfde en het lijkt wel een beetje of ik hier niet ben weg geweest. Ik spreek gemakkelijk Italiaans en Engels dus dat mag ook geen probleem zijn hier.”

De aanwezigheid van zijn landgenoot Bayle in de HRC kleuren op full-time basis, was toch wel een van de factoren om Paulin te overtuigen om KRT te verlaten waar hij toch wel een aantal Grand Prix`s won in de top klasse de afgelopen drie seizoenen. De 24-jarige ontkent dit een beetje. “Niet echt” zegt hij. “We hebben er samen wat overgesproken en we wilde ook wel samen werken. Maar eerlijk gezegd iemand die zoveel verwerkelijkt heeft en ook nog zoveel ervaring heeft is het goed om zo een Sport Manager te hebben.”

Paulin stond normaal op de deelnemerslijst van de Supercross in Lille volgende week (de Bercy Supercross is tijdelijk verplaatst omdat er renovatie werken gebeuren aan het Palais Omnisports Stadium), maar met zijn overeenkomst met Honda (we geloven voor twee seizoenen maar daar is nog geen officieel persbericht voor verstuurd) moest hij er toch weer over nadenken. “Het is zeker niet dat ik niet wil Supercross rijden, maar de beslissing over Bercy is samen met het team genomen en ik zal dus niet rijden. Ik ga nu werken aan mijn persoonlijk programma als ook die van de motor.”

Tekst: Adam Wheeler- OTOR magazine
Foto : HRC

Matthias

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

8 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

9 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

12 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

19 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

20 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

23 uur ago